Odbojkaši poraženi od Nemaca u dramatičnoj završnici posle velikog preokreta

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u 4. kolu Lige nacija od Nemačke sa 3-2 (27:25, 25:27, 18:25, 28:26, 18:16), u veoma neizvesnom duelu, posle preokreta u poslednja dva seta.

Prvi set je bio veoma neizvestan, gde je jedna reprezentacija najviše uspevala da stekne 3 poena prednosti, pa se tako ušlo u završnicu na razliku, koju je dobila Nemačka i povela sa 1-0 u setovima.

Skoro preslikan drugi set otišao je na stranu Plave čete, pa je tako rezultat bio poravnat, dok je u trećem naša reprezentacija sredinom seta stekla nešto osetniju prednost, koju je do kraja ovog dela igre samo dodatno uvećala do konačnih 25-18.

U četvrtom setu su srpski odbojkaši propustili 5 poena prednosti u završnom delu (21-16) i na kraju izgubili sa 28-26.

Bila je Srbija na korak od pobede u tajbrejku, ali su Nemci u ključnim momentima reagovali najbolje, pa su se spašavali asem i blokom, baš na meč lopti, kada nije uspeo da prođe Dušan petković.

Na kraju su uspeli da preokrenu i u tajbrejku i ostvare konačnu pobedu.

Odbojkaši Srbije su tako sada na učinku od dve pobede i isto toliko poraza.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bio je korektor Dušan Petković sa 24 poena, dok je dva manje upisao Pavle Perić. Sjajni su bili i Miran Kujundžić sa 16, kao i Nemanja Mašulović sa 13, od čega 4 blokom.

U pobedničkom timu su Kristijan From i Linus Veber zabeležili po 18 poena, a Moric Rajhert jedan manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE