SASTAV ZA SLOVENIJU: Mitrović i Jović zajedno napadaju, potencijalna šansa i za Erakovića

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće sutra na gostovanju Sloveniji utakmicu 4. kola Lige nacija, poslednju tokom ovog okupljanja.

Može se naslutiti i sastav koji će istrčati na teren, kao i ko bi mogao da dobije šansu sa klupe, ali još uvek ostaju određene nepoznanice, čak i u ofanzivnoj postavci.

Ostaje da se vidi da li će uz najisturenijeg Aleksandra Mitrovića, koji se vraća nakon pauze zbog kartona, zaigrati Filip Đuričić, koji je startovao u pobedi nad Švedskom, ili će se selektor Dragan Stojković opredeliti za dva špica.

U drugom slučaju bi se najboljem strelcu Čempionšipa u špicu priključio strelac pobedonosnih golova u poslednje dve utakmice, protiv Slovenije i Švedske, Luka Jović.

Na golu se očekuje da se ponovo otvori svojevrsni krug, pa da mesto među stativama opet zauzme Vanja Milinković-Savić, koji je gol Srbije čuvao i u prvom kolu protiv Norveške, dok su posle toga šansu dobijali Dmitrović i Rajković.

Izgleda da će na mestu štopera Strahinju Pavlovića ponovo odmeniti Stefan Mitrović, a šansu bi mogao da dočeka i štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković, koji se i u svom klubu dokazao upravo u formaciji sa tri štopera.

Erhan Mašović i Matija Nastasić neće biti u sastavu za sutrašnji duel.

Potencijalni sastav bi mogao da izgleda ovako:

 V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, S. Mitrović – Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić – Tadić – A. Mitrović, Jović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE