Od sjaja do nerešenog rezultata: Srbija prokockala 2 gola prednosti

U ovkiru četvrog kola Lige “B” Lige nacija reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Slovenijom, a rezultat je bio 2:2.

Izabranici Dragana Stojkovića na poluvremenu su otišli sa dva gola prednosti.

Srbija je od samog početka preuzela inicijativu i krenula sa napadima. Prvu priliku izabranici Draga Stojkovića imali su petom minutu, kada je Tadić iz slobodnog uraca pronašao Mitrovića koji je glavom šutirao ka golu Oblaka, ali je sjajni golman lako to odbranio. Tri minuta posle prilike Mitrovića, Srbija dolazi do prednosti. Oličan prodor Mladenovića po levoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor gostiju, a tamo se najbolje snašao Andrija Živković koji dovodi Srbiju u prednost. Tokom celog prvog dela Srbija je bila bolji rival, ali do drugog gola su stigli u 35. minutu igre. Dušan Tadić sjajnim driblinzima stvorio sebi prostor za centaršut, lopta dolazi do najbolje strelca SRbije Aleksandra Mitrovća koji matira Oblaka.

Reprezentacija Slovenije je na poluvremenu imala dva gola zaostatka pa su na startu drugog dela načinili tri izmene. Odmah se videlo da su to prave izmene, pa su domaćini zaigrali odmah bolje.

Slovenija je smanjila rezultat u 48. minutu igre,a strelac je bio Adama Gnezde-Čerin, posle centaršuta Šporara.

Samo pet minuta kasnije, Slovenija dolazi do izjednačenja. Loše se postavio Strahinja Pavlović, iza njegovih leđa utrčao je Benjamin Šeško koji matira golmana Srbije. Nakon primljenog gola selektor Piksi u igru je ubacio Luku Jovića i Filipa Kostića umesto Filipa Mladenovića i Saše Lukića. PRvi udarac u drugom delu Srbija je imala u 61. minutu igre, kada je šutirao Kostić. Pokušavali su gosti na sve načine da postignu gol, ali nije htelo.

Dobru akciju imala je Srbiju u 83. minutu, ali udarac Jovića je bio neprecizan. Do kraja utakmice Srbije je imala loptu u svojim nogama i konstantno se igralo ispred gola domaćina, međutim trećeg gola nije bilo. U samom finišu utakmice crveni karton dobio je rezervni golman Predrag Rajković zbog prigovra.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra 24. septembra, kada će dočekati Švedsku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE