Pre četiri godine radio je kao zidar i igrao u petoj ligi: Sinoć je debitovao za Italiju

Engleska i Italija remizirale su sinoć u Wolverhamptonu 0:0 u dvoboju 3. kola grupe 3 Lige nacija A.

Obe reprezentacije nastupile su u šarolikim sastavima, a prvi nastup u karijeri za Italiju odigrao je novi Juventusov štoper Federiko Gati (23).

On je odigrao svih 90 minuta, zaradio je i žuti karton, a nastup za reprezentaciju nova je epizoda u čudesnom serijalu koji bi se mogao snimiti o njegovu životu.

Donedavni štoper Frosinonea pre četiri godine bio je miljama udaljen od profesionalnog nogometa. Radio je kao zidar i stolar, a kad bi stigao, prodavao je robu na tržnici.

Vikendima je nastupao za Verbaniju u petoj talijanskoj ligi, ali je postajao sve bolji pa je 2020. potpisao za trećeligaša Pro Patriju.

I tu je Gatijeva karijera krenula u potpuno drugom smeru. U Pro Patriji je bio među najboljim štoperima lige pa ga je prošlog leta za 150.000 eura kupio Frosinone iz Serije B.

Tamo je odigrao fantastičnu polusezonu i zapeo je za oko Juventusu, koji ga je početkom ove godine odlučio kupiti za 5.5 miliona eura i ostaviti ga na pozajmici u Frosinoneu do kraja sezone.

Odigrao je sjajno, a Frosinone je ostao bez plaj-ofa za Seriju A zbog lošijeg međusobnog skora s Perugiom. Međutim, Gati će ipak naredne sezone igrati u elitnom rangu jer mu pozajmica završava, a s obzirom na to da Đorđo Kjelini odlazi, mogao bi imati mesta u početnoj postavi.

Na sve to stigao mu je poziv Roberta Manćinija koji ga je uvrstio u reprezentaciju za četiri utakmice Lige nacija i Gati je upravo protiv Engleza dobio priliku, i to svih 90 minuta dvoboja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PANTER POSLE OLIMPIJAKOSA: Imali smo utakmicu u svojim rukama

Košarkaši Partizana nisu uspeli juče da savladaju Olimpijakos u Evroligi. Imali su 14 poena viška, ali ni to im...

POVEZANE OBJAVE