STOLICA: Mladi moraju da zasluže, a ne da igraju zato što su mladi

Novi trener Partizana Ilija Stolica govorio je za “MaxBet sport” o dosadašnjem učinku svog novog tima, kao i o potencijalnoj strukturi svoje ekipe.

Govoreći o mladim fudbalerima, rekao je:

Politika Partizana mora da bude miks dosta stvari. Nikako ne mogu da budu samo mladi igrači, to oni moraju da zasluže, a ne da igraju samo zato što su mladi, izjavio je Stolica, pa se u ovom kontekstu osvrnuo i na povratnike u klub.

Oni koji razumeju šta je Partizan lakše nose pritisak igranja u Partizanu. Omladinska škola je nepresušni izvor talenata, znak pitanja je da li će da bude jedne godine nešto više ili nešto manje igrača za prvi tim, ali u poslednjih 10, 15, 20 godina najviše momaka u inostranstva otišlo je iz Partizana. Da ćemo nastaviti s tom praksom – sigurno hoćemo. Jedno od načela moje trenerske filozofije je rad sa mladim igračima. Mogu da prepoznam kada je pravi trenutak da mladom igraču ukažete šansu, a da on ne sagori, poručio je novi trener crno-belih.

On smatra da je njegov novi klub u protekloj sezoni prikazao mnogo više vrlina, nego mana.

Čovek mora da gleda dobre strane i grupe i individualno. Moj posao je da istaknem vrline tima i igrača, a mane  su  sastavni deo i trudićemo se da ih prikrijemo. Partizan je u poslednjih godinu dana pokazao mnogo više vrlina nego mana, zašto je to drugačije predstavljeno u javnosti, to ne znam. Napravljen je rekordan broj bodova i to ne može da bude slučajno, ocenio je Stolica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE