Terzić o pojačanjima, preskupom Adu i najavio novog igrača

Fudbaleri Crvene zvezde su započeli pripreme za novu sezonu posle dve nedelje pauze od kraja prethodne.

Očekuje se da će narednih godinu dana biti krucijalno za budućnost kluba jer u tom periodu mogu da se obezbede čak dva učešća u grupnim fazama Lige šampiona. Prvo preko kvalifikacija u avgustu, a zatim osvajanjem titule šampiona Srbije, s obzitom da prvi put u istoriji šampion ima direktan prolaz.

O svemu tome je govorio generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je direktno odgovarao na pitanja novinara o pojačanjima za narednu sezonu.

Prvi “na tapetu” je bio vezista Šerifa Ado.

Zainteresovani smo za Ada, ali ne samo za njega. Mi smo strana koja se pita i gledamo da li možemo da dovedemo boljeg igrača, a jeftinijeg od Ada. Spremni smo da investiramo, u situaciji smo da moramo da uložimo u kvalitet, ali platiti zadnjeg veznog dva miliona… Možda je bolje taj novac dati za napadača. Dolaze nam dva ozbiljna mlada, brza igrača, poručio je Terzić.

Najavio je novog igrača generalni direktor Crvene zvezde uskoro.

Desno krilo, nadam se, biće završeno naredne nedelje.

Što se tiče odlazaka, neće biti neplaniranih prodaja.

Liga šampiona nam donosi 25.000.000 evra i neozbiljno je pričati o odlasku najboljih igrača. Šta nam znače tri ili pet miliona za Ivanića ili Kataija? Najvece interesovanje je za Erakovića, ali sam zainteresovanim klubovima rekao da u ovom trenutku nije na prodaju.

Izvesno je da Milan Gajić naredne sezone neće nositi crveno-beli dres.

Gajiću je istekao ugovor i zahvalan sam mu, odigrao je bolje poslednja dva-tri meseca i pokazao zašto smo ga doveli. Da je igrao tako ranije, mi bismo mu produžili ugovor. Bio je svestan da je Pićini prva opcija kod Stankovica i hteo je da ide. Ulazimo u sezonu sa Rodićem i Radulovićem na levom boku, ali je teško dovesti igrača koji je dobar, a da zna da je Rodic prva opcija. Neće nijedan dobar levi bek da dođe da bude druga opcija. Tako je rezonovao i Gajić. Pićini očekujem da se pokaže u pravom svetlu i bude igrač kojeg je Manćini zvao u reprezentaciju.

Terzić ambiciozno najavljuje osvajanje titule šampiona Srbije.

– Ponavljamo se uvek sa pričom, ciljevima, ali i rezultatima. Najteže je u životu ponavljati se sa rezultatima. Sezona je specifična, možemo da izborimo dva plasmana u Ligu šampiona. Prvo tokom kvalifikacija, a potom osvajanjem titule. Pripreme su kratke i naglasio sam igračima da nikada ne smemo više da damo pet ili sedam bodova prednosti Partizanu. Ulazimo kao apsolutni favoriti u prvenstvo i nemamo nikakvu dilemu, završo je Zvezdan Terzić. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE