VELIKO IZNENAĐENJE: Mega dominirala u drugom poluvremenu i izjednačila u seriji!

Košarkaši Mega Mozzarta savladali su Crvenu zvezdu u drugom meču polufinalne serije Superlige Srbije sa 77-70 i tako izjednačili na 1-1 u seriji, pa će se o finalisti odlučivati u trećoj utakmici.

Neverovatno zvuči činjenica da je mladi tim koji vodi Vladimir Jovanović drugo poluvreme dobio sa 19 razlike, odnosno rezultatom 51-32.

Zvezda je bolje ušla u meč, brzo su stekli dvocifrenu prednost. Holins je pogodio dve vezane trojke i sjajnom odbranom i lakim poenima crveno-beli su došli +14.

U finišu prve četvrtine Boriša Simanić je imao atraktivno zakucavanje, a Zvezda je nakon prve deonice vodila rezultatom 12:22.

U drugoj četvrtini Mega je smanjila prednost, Luka Cerovina je igrao odlično na startu drugog dela. Međutim poenima Dobrića i Ivanovića Zvezda je ponovo uvećala prednost. Zvezda je uspešno čuvala dvocifrenu razliku, a na poluvremenu je rezultat bio 26:38.

Na startu drugog poluvremena Mega je zaigrala bolje i vratila se u meč poenima Mateja Rudana i njegovim brojnim skokovima.

Serijom 7-0, posle 4 uzastopna poena Alekse Uskokovića, domaćin je potpuno preokrenuo rezultat na 50 sekundi do isteka treće deonice.

Do kraja su po trojku razmenili Ognjen Dobrić i Uskoković, koji je ušao u seriju, pa je minimalna prednost i dalje bila na strani tima Vlade Jovanovića i na kraju trećeg kvartala.

Andrija Grbović je odmah na stratu poslednjih 10 minuta povećao prednost svog tima na +3, ali je usledila i nova trojka Dobrića za preokret (58-56).

Matej Rudan, koji se najviše istakao u ovom intervalu u svom timu, je slobodnim bacanjem ponovo poravnao rezultat na 62-62, ali je Lazić trojkom odmah ponovo vratio prednost na stranu tima čiji je kapiten.

U domaćem timu je potom glavnu reč preuzeo Samson Ruženjcev i doneo novi preokret (68-67). Posle trojke Luke Cerovine Mega se odvojila na +4 (73-69), a potom je sa odličnom igrom nastavio Matej Rudan, pre svega pod košem.

Poslednja skoro dva minuta prošla su veoma neefikasno, što je odgovarlo mladom sastavu, pa je izjednačio u seriji.

Najefikasniji je bio Samson Ruženjcev sa 23 poena, uz još 6 skokova i asistencijom, ali je neverovatan učinak zabeležio Matej Rudan. On je imao dabl-dabl učinak od po 18 poena i skokova, uz još 3 asistencije. Odličan je bio i Aleksa Uskoković, sa kompletnim učinkom od 14 poena, 8 skokova i 5 asistencija, uz dobru rolu kada se lomio meč.

U poraženom timu je Luka Mitrović bio nadomak dabl-dabla sa 16 poena i 9 skokova, uz 2 asistencije, dok je Ognjen Dobrić upisao 15 poena, 2 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE