Vojinović: ABA liga ima najbolje sudije u Evropi

Direktor ABA lige Milija Vojinović veruje da je liga uspela da zauzme pravi stav i da adekvatno reaguje na nemire koje su pratili finalnu seriju.

 – ABA liga ima najbolje sudije u Evropi i to je činjenica, hteo to neko da prihvati ili ne. To su profesionalci koji su prošli mnogo toga i velikim radom i kvalitetom stekli ozbiljan status u evropskim okvirima. Greške (koje su secirali i Zvezda i Partizan, prim. aut) o kojima govorite su objavljene i od strane same lige, što je recimo praksa u NBA i ima za cilj da pokaže sistematičnost i transparentnost u radu. Morate da znate da je ABA liga još pre početka finalne serije odredila arbitre za sve utakmice. To je samo još jedan pokazatelj da se misli na sve detalje. Generalno, na polju suđenja, od same sudijske komisije, preko pravilnika, temeljnih sistema rada, analiza i delegiranja, napravljen je ogroman iskorak. Da se razumemo, sudije su takođe ljudi od krvi i mesa, rade zahtevan posao u izuzetno teškim uslovima. Greške su moguće i kada se to desi sigurno ne zaslužuju da budu satanizovane. Ključno je da eventualni broj grešaka bude na razumnom nivou, ali ono što nikada ne sme da postoji to je tendencija. Dok je tako, ABA liga će uvek stajati iza svojih sudija i raditi na tome da suđenje bude podignuto na još viši nivo. Iako nam već sada mnogi zavide na kvalitetu suđenja, istakao je on za Telegraf.

U finalu je košarka bila u drugom planu, navijači su na utakmicama Crvene zvezde i Partizana pomerili sve granice.

Sigurno nikome nije drago da se majstorica finalne serije završi pred praznim tribinama, ali ako je to cena da bi se osigurala bezbednost aktera, onda ona mora da se plati. Mislim da sam time jasno rekao kako se osećam i kako razmišljam posle svega. Nažalost, nemile scene nisu ništa novo, bilo ih je i pre ABA lige i van nje, ali ključno je da smo učinili i učinićemo sve da ih iskorenimo. I to je poruka koju su poslali svi, od igrača, trenera, klubova, pa do same ABA lige, koja je to uradila kroz adekvatne i pravovremene disciplinske odluke – rekao je Vojinović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE