VELIKA ODLUKA: Serija A će se prvi put igrati po sistemu od pre 58 godina?!

Medijska agencija ANSA najavljuje veliku promenu u Seriji A. Čelnici elitnog italijanskog ranga, odlučni su u nameri da uvedu pravilo plej ofa za dva tima koji se bore za Skudeto.

U prethodnoj sezoni, Milan je osvojio naslov nakon dugih 11 godina, s obzirom na to da je na kraju imao dva boda više od gradskog rivala Intera. ‘Rosoneri’ su u poslednjem kolu sa 3:0 slavili kod Sasuola i tako overili titulu prvaka.

Sada, italijanska medijska agencija ANSA javlja da će vrlo brzo doći do velikih promena, te da su čelnici Serije A izglasali predlog da se od sledeće sezone uvede pravilo plej ofa, koje bi se koristilo u slučaju da dva kluba koja se bore za opstanak ili titulu nakon 38 kola imaju isti broj bodova.

Do sada su se u slučaju istog broja bodova mesta na tabeli određivala na osnovu direktnih susreta, a nakon toga i gol-razlika.

Plej of sistem bi se tako nakon 58 godina mogao vratiti u Seriju A. Prvenstvo Italije tako je rešeno u sezoni 1963./64. kada su Inter i Bolonja imali nakon 34 kola isti broj bodova.

Finale je odigrano u Rimu, a Bologna je sa 2:0 pobedila i bila prvak, dok je u susretu za opstanak Sampdorija pobedila Modenu sa 2:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE