Srpkinje se ispromašivale, Poljska ubedljiva

Srbija – Poljska 60:72 (18:23, 13:22, 16:10, 13:17 )

Košarkašice Srbije, poražene su od Poljske u prvom kolu prijateljskog turnira Vaso Beskaki u Grčkoj. Za čitav meč, naše košarkašice nisu ubacile niti jedan šut za tri poena. Poljska je od starta imala prednost, koju su naše devojke uspevale da stignu, bez snage za preokret.

Meč je počeo izjednačeno. Igralo se koš za koš, a Poljakinje su uspele da stvore minimalno vođstvo. Potom su ga serijom 5:0 povećale na maksimalnih +8.

Srpkinje su uzvratile, prišavši na 21:18.

Srpkinje su bolje otvorile drugi period i smanjile na samo dva poena zaostatka. Poljska uspeva da održi stečeno vođstvo.

Sa dve vezane trojke, vratile su maksimalnih osam poena viška. Ubrzo su imale i dvocifrenu razliku reprezentativke Poljske. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

Srbiju je boljeg rezultata koštao veoma loš šut za tri poena. Naše košarkašice, promašile su svih 11 upućenih dalekometnih šuteva, dok su poljakinje imale pet.

Na početku drugog poluvremena, Srbija se spustila na jednocifreni minus. Stigle su naše igračice čak do -4, kada je tokom treće četvrtine Poljska imala 47:43.

Sa 6:0 serijom, rival našeg tima se vratio na +10 i poveo 53:43. Srbija je u četvrtu četvrtinu ušla sa željom da što više anulira rezultat i pokuša da obezbedi egal završnicu.

Međutim, Poljakinje su odbijale svaki pokušaj Srpkinja. Imale su u tom periodu i +14. Na kraju, bilo je +12.

Srbiji su na ovom turniru preostali mečevi sa domaćinom Grčkom i Hrvatskom.

Foto: KSS/ilustracija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE