ZVEZDA U FINALU: Neverovatni Kalinić i Holins za poluvreme demolirali Megu

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale košarkaške Superlige, pošto su u majstorici polufinala na svom parketu savladali Megu Mozzart veoma ubedljivo sa 88-66 .

Posle velikog preokreta koji su sebi dopustili u drugom duelu, crveno-beli su bili rešeni da u odlučujući meč uđu bez bilo kakvih kalkulacija, što se videlo od samog početka.

Utakmicu je košem otvorio Nikola Kalinić, tako najavivši ono što sledi. Ovu su bila prva dva poena od neverovatnih 21 koliko ih je sakupio već nakon prvih 20 minuta, a njegov učinak je pratio i timski uspeh. Srpski reprezentativac je pritom bio stopostotan, pošto je šutirao 5/5 za dva , 3/3 za tri poena, a pogodio je i oba slobodna bacanja.

Držala se Mega nekako do rezultata 16-13, kada je prošlo nešto više od polovine prve deonice. Tada Eron Vajt pogađa trojku, na šta reciprocitetno odgovara bivši košarkaš Zvezde Boriša Simanić na drugoj strani.

Ovo su međutim bili poslednji poeni tima Vlade Jovanovića do kraja prvog kvartala, pošto je usledila serija 7-0 domaćeg tima, od čega je Luka Mitrović postigao 5 i bio napadački najzaslužniji za odvajanje tima sa Malog Kalemegdana na veću razliku, pošto su posle uvodnih 10 minuta vodili sa 26-16, što je bila i prva dvocifrena prednost.

Drugi deo igre je Kalinić otvorio novom trojkom svog tima, na šta se poenima nadovezao i njegov kolega iz reprezentacije Ognjen Kuzmić, za produžetak serije sa kraja prethodnog perioda i vođstva od +15 (31-16).

Najviše što su gosti uspeli u ovom delu je da se spuste na 10 poena manjka, posle zakucavanja Mateja Rudana, junaka iz prethodnog meča, a potom i poena Samsona Ruženjceva.

Ipak, odmah je na ovaj mini-nalet odgovorio Ostin Holins svojim drugim pogotkom za 3 poena u kratkom razmaku. Sve do odlaska na veliki odmor Zvezda je samo uvećavala prednost, najviše zahvaljujući velikoj seriji trojki Kalinića i Holinsa.

Poslednje poene u prvom poluvremenu postigao je Simanić sa linije za slobodna bacanja na više od minut do kraja, posle čega nije bilo koševa ni na jednoj strani. Sam finiš druge deonice obeležio je Ruženjcev efektnom blokadom nad Holinsom, koji je uz Kalinića bio najbolji tokom prvih 20 minuta, sa 14 postignutih poena.

Utakmica je nastavljena u rutinskom ritmu, u okviru kog je viđeno i nekoliko atraktivnih poteza, između ostalog i zakucavanje mladog Mihaila Mušikića nakon prodora.

Tokom treće četvrtine je dostignuta i nova najveća prednost (+39), kada je tim Dejana Radonjića trojkom Nikole Ivanovića poveo sa 66-39.

Poslednji poeni u ovom delu postignuti su posle pikenrola Ivanovića sa Majkom Cirbesom, čemu je prethodila oduzeta lopta Simaniću od strane Markovića na niskom postu.

Pobednik je praktično bio jasan odavno, pa se i poslednja četvrtina brzo završila.

Posle još jedne trojke Holinsa, iz velike udaljenosti, i koša Marka Simonovića, dostignuto je i 30 poena razlike (83-53) na nešto više od pet minuta do kraja, što je bila i najveća prednost na utakmici.

Do kraja je odigrano u laganom ritmu – uz zakucavanja Ruženjceva na jednoj, i Cirbesa na drugoj strani – u okviru kog je mladi sastav koji vodi Vladimir Jovanović uspevao da smanji zaostatak do -20.

Kalinić je ostao na 21 poenu iz prvog poluvremena, što je bilo dovoljno da bude najefikasniji i na kraju meča, uz 4 asistencije i 2 skoka.

Ostin Holins je na učinak iz prvih 20 minuta dodao još jednu trojku, pa je na kraju sakupio 17 poena, uz 5 skokova i jednu asistenciju.

U poraženom timu su Boriša Simanić i Samson Ruženjcev zabeležili po 12 poena i 6 skokova, na šta je ruski košarkaš imao još 3, a krilni centar jednu asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE