ZA RADOST GROBARA: Španci ukazali veliku čast Partizanu!

Košarkaški klub Partizan, obeležio je ove godine tridesetu godišnjicu osvajanja evro titule iz 1992. godine.

Zato, novi sportski kompleks u Fuenlabradi, gde su tih godina crno beli igrali zbog sankcija poneće ime beogradskog kluba.

Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana. Budući da se sportska hala u kojoj igramo zove ‘Fernando Martin’, a fudbalski stadion ‘Fernando Tores’, voleli bismo da neki sportski objekat dobije ime ‘Partizan’- preneo je Sportklub izjavu predsednika KK Fuenlabrada Hosea Kintane Viljara.

On se potom i osvrnuo vremena kada su Jugoslaviji uvedene sankcije, zbog čega je Partizan tražio gde će igrati svoje mečeve:

Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju. Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to. – zaključio je Viljar.

Partizan je te godine u finalu pobedio Huventud, košem Aleksandra Đorđevića u poslednjim trenucima meča.

Foto: Partizan NIS/ Dragan Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE