Sada i definitivno: Talentovani košarkaš Mege pojačao CSKA!

Ranije smo pisali o tome da je ruski košarkaš Samoson Ružencev na pragu da iz Mege ode u ruski CSKA.

Kako prenosi Mocart sport, ovaj košarkaš je i definitivno pojačao ruski klub, a potpisao je ugovor na četiri godine.

Moskovljanin je bio član juniorskog tima ruskog giganta, da bi u SAD otišao sa 14 godina. Završio je “preko bare” Hamilton Hajts srednju školu i potom postao deo programa na univerzitetu Florida. Proveo je jednu sezonu u NCAA i onda odlučio da se preseli u Srbiju, gde je sa Megom potpisao prvi profesionalni ugovor.

Ove sezone je upisao 21 nastup u ABA ligi, prosečno beležio 6,8 poena uz 50 odsto preciznosti van linije 6,75, kao i tri skoka i 0,5 asistencija (za oko 14,8 minuta na parketu u proseku). 

Ružencev je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u našoj zemlji, tehnički i fizički nadaren, kojeg naši navijači praktično nikada nisu videli na delu. Već ima iskustvo igranja na profesionalnom nivou, igrao je dosta u inostranstvu, zaradio i poziv u reprezentaciju Rusije. Drago nam je da ponovo vidimo Samsona u bojama CSKA, polažemo velike nade u njega, želimo mu puno zdravlja i da stekne veliko samopouzdanja, istakao je prvi čovek ruskog kluba Andrej Vatutin.

Mladi košarkaš kaže da je pre dve nedelje bio ubeđen da će ostati u Megi.

Veoma mi je drago što sma u CSKA. Iskren da budem, nisam očekivao da se sve ovo odigra ovako brzo. Pre samo dve nedelje sam mislio da ću nastaviti da igram u Megi. CSKA je tim koji pratim od detinjstva, gledao sam brojne utakmice na televiziji. Tako je prelazak u njegove redove bez sumnje velika stvar za mene, izjavio je Ružencev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE