BULUT U AMERICI: Poslao snažnu poruku, jedna stvar ga i dalje boli

Srpski basketaš Dušan Domović – Bulut, otišao je u Čikago gde će nastupati u Big 3 ligi.

U intervjuu za portal Nova S, on se osvrnuo na igre u reprezentaciji Srbije, basketu na ovim prostorima, i odlasku u SAD.

Najviše mu je žao poraza u polufinalu OI u Tokiju od Rusije:

Moram da priznam da me to i dalje boli. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu imaće priliku da to isprave, ja očigledno neću. To je nešto što će me proganjati i zauvek ostati u nekom delu mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo. Ne mogu da budem nezadovoljan, jer sam odlikovan olimpijac, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo počeli da se bavimo ovim sportom. Dočekali smo da basket 3×3 postane deo olimpijske porodice sportova i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak ukus.- kaže Bulut.

Potom je objasnio zašto više neće nastupati za Srbiju:

Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojano puta, prevashodno kad je basket 3×3 bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje.Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u Košarkaškom savezu Srbije već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali da odrešenim rukama vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje.

Sezona u Big 3 ligi počinje sutra. Bulut je kapiten ekipe Elijens i sa trenerom Rikom Mahornom će sastavljati tim.

Debitovao je prošle sezone u ovom takmičenju, i to kao prvi Evropljanin koji je tu učestvovao.

Foto: KSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE