MANDIĆ I RAŠOVIĆ: Amerikanci su nam najjači protivnik

Srpski vaterpolisti, nastupaju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Delfini će pokušati da poprave učinak u odnosu na Gvangžu 2019., kada nisu igrali polufinale.

Pred početak turnira, o očekivanjima je govorio prvotimac Dušan Mandić.

Videćemo u kakvom će sastavu doći Australija, video sam da je kod njih bilo nekih promena u ekipi. Sa Amerikancima smo odradili nekoliko sparing-treninga. Videli smo da su kvalitetna ekipa i da će sigurno biti neugodan protivnik. To je prva utakmica, sa njima, na šampionatu i nosiće svoju težinu jer su nam najjači protivnik u grupi. – rekao je on.

Potom je govorio o novoj generaciji srpskih igrača:

Olakšava nam posao jer je većina igrača osetila težinu igranja Svetskog prvenstva u Gvangžuu i težinu igranja te najteže utakmice, odnosno četvrtfinala. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati naš nivo igre i da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije, u četvrtfinalu. Izuzetno je teško i mogu da kažem da ne pamtim da sam došao ovako umoran i težak na pripreme reprezentacije. Ogroman broj utakmica, nema pauza, dešavaju se tu i povrede. Kako nama, tako i drugima. Moramo se prilagoditi jer igramo za reprezentaciju. Kad igramo za reprezentaciju sve to stavljamo po strani i umor i sve ostalo i želimo da ostvarimo najbolji mogući cilj. – zaključuje Mandić.

Njegov reprezentativni kolega Strahinja Rašović sličnog je mišljenja:

Amerikanci su nam najveći rival. Australija je malo izmenila sastav, ali te dve ekipe važe za dve izrazito plivačke ekipe. Sigurno da ćemo sa njima voditi bitke za prvo mesto u grupi. Amerika je jači protivnik od Australije, ali da vidimo tamo kad dođemo. Ima tu i Kazahstan, koji mislim da ćemo pobediti – rekao je on.

Srbija 21. juna počinje grupnu fazu duelom sa SAD. U grupi su još i Australija i Kazahstan.

Foto:‚VSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE