Novo finale za srpski tenis!

Srpski teniser Nikola Milojević plasirao se u finale čelendžer turnira u francuskom Blui pobedom nad Čehom Vitom Koprivom sa 2-0, po setovima 7:6 (7:1) i 6:2.

Milojević, 184. teniser sveta, odmah je na startu nagovestio ubedljivu pobedu kada je poveo sa 4-0, ali je istom merom uzvratio i protivnik i sa četiri uzastopna gema poravnao rezultat na 4-4 u gemovima.

Potom se ušlo u tajbrejk gde je ipak Milojević bio daleko bolji i, uz tri mini-brejka, slavio u odlučujućem gemu sa 7-1.

Ritam iz tajbrejka je nastavio i u drugom setu i brejkovima u petom i sedmom gemu lako došao do pobede, ne dozvolivši Koprivi, koji je 45 mesta bolje plasiran na ATP listi, nijednu brejk priliku u drugom delu igre.

U finalu će srpski predstavnik igrati protiv pobednika duela između dvojice domaćih tenisera, Aleksandra Milera, 216. tenisera sveta, i Luka van Ašea, koji zauzima tek 383. poziciju na ATP listi.

Danas je veliku pobedu obezbedio i Filip Krajinović, koji se plasirao u finale ATP 500 turnira u Kvinsu na travi, ubedljivom pobedom nad Marinom Čilićem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELI GA I BUNDESLIGAŠ: Zvezda naciljala još jednog povratnika?

Fudbaleri Crvene zvezde sutra igraju protiv Vojvodine u Superligi Srbije. Trenutno imaju 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan. Očekuje...

POVEZANE OBJAVE