TEODOSIĆ BEZ TITULE: Olimpija šampion Italije po 29. put

Pobedom u šestoj utakmici finalne serije italijasnkog prvenstva nad Virtusom iz Bolonje sa 81-64, košarkaši Olimpije iz Milana osvojili su šampionsku titulu, svoju 29. u istoriji, pošto su stigli do 4. trijumfa.

Oni su već u prvoj četvrtini vodili sa velikih +14, tako nagovestivši kako će se utakmica odvijati. Ipak sastav iz Bolonje je uspeo da smanji razliku i da na poluvreme ode sa pristojnim minusom od 7 poena.

Ubrzo je međutim evroligaška ekipa vratila veliku prednost, koju je dodatno uvećavala, te je u jednom momentu poslednje deonice razlika iznosila 27 poena u korist najboljeg tima u Italiji za ovu sezonu.

Najefikasniji na utakmici bio je Luiđi Datome sa 23 poena, uz još 4 skoka. Sjajno ga je pratio i Ćaćo Rodrigez sa 12 poena i 8 asistencija, uz 3 skoka, kao i Šajvon Šilds sa 15 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U poraženom sastavu su bolji od ostalih bili Alibegović sa 11 poena, 5 skokova i 2 asistencije, kao i Menjon sa 10 poena i po 3 skoka i asistencije.

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić je zabeležio 5 poena, 3 asistencije i jedan skok.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE