TUMBANJA U EVROLIGI: Makabi “čerupa” ruske klubove na centarskim pozicijama, dolazi i šuter iz NBA

Izvesno je da će u Makabiju iz Tel Aviva doći do velikog renoviranja na više nivoa, a poznato je i koje su igrače pikirali u želji da ih vide u svoje redove.

Prema navodima izraelskog novinara Mozesa Barde, “Ponos Izraela” će pokušati da iskoristi situaciju u kojoj ruski timovi neće moći da igraju u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Ovaj klub želi da u svoje redove vidi Aleka Pojtresa iz Zenita i Džoela Bolomboja iz moskovskog CSKA.

Ipak, Pojtres je realnija opcija, jer je status Bolomboja nedefinisan, zbog odlaska iz kluba bez dozvole, zbog čega CSKA ne želi da mu dozvoli da ode tek tako, s obzirom na to da je vezan ugovorom.

Pojtres je u debitantskoj sezoni u Evroligi beležio prosečno 7,7 poena i 4,2 skoka, uz odlične parije u VTB ligi koju je osvojio sa svojim klubom, tako prekinuvši dominaciju CSKA.

S druge strane, Bolomboj je u elitnom takmičenju imao u proseku 5,4 poena i 4,1 skok.

Pored centarskih pozicija, navodi se i interesovanje za NBA igrača sa dvogodišnjim evropskim iskustvom Meta Tomasa.

On se, kada je reč o evropskoj košarci, afirmisao u Valensiji, a potom uspeo da se domogne NBA lige, gde je nastupao za Toronto, Jutu i Čikago.

Makabi će sasvim sigurno tražiti i pojačanje na poziciji plejmejkera, pošto je jasno da će Skoti Vilbekin napustiti klub.

Kao jedan od favorita da zauzme mesto pored klupe izraelskom kluba navodi se naš bivši selektor Aleksandar Saša Đoršević, a sada se ističe da je ovom mestu veoma blizu domaći strateg Oded Kataš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE