Gotovo: Crvena zvezda je šampion Srbije!

FMP Meridian – Crvena zvezda (9:15, 22:19, 14:25, 14:12 )

Košarkaši Crvene zvezde postali su šampioni Srbije. Oni su u drugoj utakmici finala savladali FMP Meridian rezultatom 59:71

Zvezda je meč otvorila serijom 4:0, koševima Ognjena Kuzmića. Stigli su izabranici Nenada Stefanovića i do 5:4 ali ih je Zvezda odbila trojkom Nikole Ivanovića.

Održavali su crveno beli stečeno vođstvo. Imali su maksimalnih +6 tokom prve deonice. Sa 15:9 otišli su na pauzu između dva perioda.

Zvezda je dobro počela i drugu četvrtinu, održavajući rezultatski plus. Serijom 5:0, došli su do 21:12. Onda su držali rezultat na osam poena prednosti.

Ipak, FMP je sa dve trojke uspeo da smanji na 28:23. Potom se dodatno približio crveno belima. Serijom 9:0, prišli su samo na dva poena zaostatka.

Zvezda ju je prekinula, poenima Nikole Kalinića. Potom su timovi razmenili pogotke za tri poena. Na poluvreme se otišlo sa 34:31 u korist Crvene zvezde.

Izabranici Dejana Radonjića, bolji su bili u procentu šuta za dva, dok je FMP Meridian postigao trojku više.

Radonjić i Pavićević predvode FMP sa po 7 poena. U Zvezdi su najbolji Kalinić i Ivanović sa po 9 poena.

Tokom treće četvrtine su ”Panteri” uspevali da u još par navrata priđu na ”minus dva”, ali opet nisu imali snage da preokrenu rezultat. Tim Dejana Radonjića je ot tog trenutka zaigrao mnogo bolje i stigao do 14 poena prednosti do kraja treće četvrine. Sa rezultatom 59:45 se završava poslednje deonica i već tada je postalo jasno da će Tvezda pobediti.

U četvrtoj četvrtini Zvezda je održavala svoju prednost i polako privodila kraj finalu i prvenstva.

Najbolji u Zvedi bio je Nikola Ivanović sa 21 poenom, Kalinić je upisao 12. U poraženoj ekipi najbolkji je bio Radonjić sa 14 i Nerandžić i Stepanović sa po 11 postignutih poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE