Iskusni trener se zalaže da se mečevi Zvezde i Partizana igraju bez publike

Iskusni košarkaški trener Vlade Đurović govorio je za “MaxBet sport” o duelima večitih rivala Crvene zvezde i Partizana i nedavnim incidentima u finalu ABA lige.

Nakon finala regionalne lige, očekivalo se da će biti još derbi mečeva u domaćem prvenstvu, ali Partizan nije želeo da učestvuje u zavšnici Superlige, dok je negde u isto vreme postalo jasno i da će naredne sezone biti i evroligaških večitih derbija.

Đurović je bio nedvosmislen kada je reč o ovom pitanju, istakavši da utakmice između velikih rivala treba da se igraju bez publike.

Partizan je košarkaška institucija u Evropi, ne samo u Srbiji. Postoji uprava i stručni štab koji imaju svoje razmišljanje. Ne ulazim u to. Neobično je i teška je odluka. Utakmice Partizana i Zvezde treba da se igraju bez publike. Srećom, u Evroligi biće strani kontrolori i sudije, i neće biti nereda. Treba publika dobro da se pripremi, jer Evroliga ne prašta. Zalažem se da budu samo službena lica na tribinama. To je nešto više od sportskog rivalstva. Možda su neredi u finalu ABA lige jedan od razloga za postupak Partizana. Ko garantuje da neće da bude incidenata da su se sastali u finalu?, zapitao se iskusni stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE