Cibona pred gašenjem: Napravili smo novac Crvenoj zvezdi!

Cibona je u jako teškoj finanskoj situaciji i klub je pred gašenjem.

Za pokrivanje hitnih troškova potrebno je 4 miliona evra, a dug se procenjuje da je oko 10 miliona.

Igračima se duguju četiri plate, i ukoliko se neko rešenje brzo ne nađe otići će kao slaobodni igrači u druge klubove.

Zbog toga su legendarni trener i igrač Cibone Aco Petrović kao Saša Pavličić Bekić, bivši disciplinski sudija ABA lige, održali su konferenciju za medije i predstavili plan za spas kluba pod akcijom „Mi smo Cibona“.

Pavličić Bekić je u svojoj izjavio dao zanimljivu izjavu u kojoj je pomenuo Crvenu zvezdu koja je zamenila Cibose 2014. godine u Evroligi posle osvojene titule u ABA ligi.

Prošle smo godine imali inicijativu, pokušali smo da uđemo u klub, ali nije bilo razumevanja. Tokom 2011. sve prostore oko Cibone, njih 50-ak, a to puno vredi, Cibona je dala Zagrebu da bi se vratio kredit. Grad je platio kredit i uzeo dvoranu. Tu počinje priča. Mi nemamo imovinu. Ne znamo što su zatekli po dolasku u klub. Znam što je bilo od 2011. do 2014. Kasnije je Cibona uradila ono što niko nikad nije. Osvojila je ABA ligu, a onda samoinicijativno Crvenoj zvezdi predala da uđe u Evroligu. Zamislite da to naprave Real i Barselona. Tad je počeo uspon Crvene zvezde, a ja na njih nisam kivan. Iskoristili su što su mogli. Cibona je prepustila novac Crvenoj zvezdi. Zašto se to uradilo, ne znam, rekao je Pavličić Bekić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE