KOŠARKAŠI DESET DANA U NIŠU: Poznate pojedinosti pred predstojeći kvalifikacioni prozor

Uoči predstojeće utakmice između reprezentacija Srbije i Belgije, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, koja će se odigrati 3. jula u Nišu, danas je održana pres-konferencija.

Naša muška seniorska reprezentacija će nakon deset godina igrati u Nišu, a pored samog meča, u ovom gradu će proći i kompletne pripreme, odnosno boraviti deset dana, tokom čitavog perioda okupljanja.

U narednih nekoliko dana očekuje se i zvanična objava u vezi sa prodajom ulaznica.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Dušan Projović otkrio je sve pojedinosti predstojećeg okupljanja košarkaša.

Radi se o odigravanju najvažnije utakmice za Svetsko prvenstvo u kojoj reprezentacija Srbije dočekuje Belgiju. Ono što izdvaja događaj od drugih jeste da se stručni štab reprezentacije sa selektorom Pešićem odlučio da kompletne pripreme za ove dve utakmice kvalifikacionih prozora održi u Nišu, tako da će reprezentacija boraviti 10 dana u Nišu. Sa ovog aerodroma će ići na utakmicu sa Letonijom, a i vratiti se ovde i nastaviti pripreme. Ovakve akcije samo mogu da obogate i život u ovom gradu, jer kvalitet života zavisi od događaja koji se u njemu dešavaju, otkrio je Projović

On se prisetio i organizacije Kupa Radivoja Koraća, naglasivši organizaciju meča sa navijačima oba večita rivala, što dobija na značaju u svetlu poslednjih incidenata.

Ono što uvek očekujem, to je dobra saradnja i sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i sa SC “Čair”. Zahvaljujem se svima na saradnji  što smo u februaru održali jednu značajnu manifestaciju i pokazali da samo u Nišu veliki klubovi mogu da igraju pred svojim navijačima. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu, prate i podrže reprezentaciju u najvažnijoj utakmici, poručio je potpredsednik KSS-a.

Dejan Damnjanović, menadžer međunardonih takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, objasnio je razloge odigravanja utakmice u Nišu.

Posle deset godina Grad Niš će biti domaćin jedne muške seniorske zvanične utakmice, što je veoma važno. Imali smo nameru da utakmicu ovog tipa izmestimo iz Beograda i da građani širom Srbije mogu da vide našu seniorsku reprezentaciju, posebno u ovako važnoj utakmici za konačan plasman naše seniorske reprezentacije na seniorsko Svetsko prvenstvo sledeće godine, objasnio je Damnjanović.

On je najavio i puštanje ulaznica u prodaju, kao i pristupačne cene.

– U narednih nekoliko dana ćemo objaviti i zvaničnu prodaju ulaznica. Zaista ćemo gledati da određeni kontigent ulaznica bude pristupačan, i da svako može da dođe i pogleda naše košarkaše 3. jula, u veoma važnoj utakmici za dalji sled kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, rekao je funkcioner KSS-a.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE