Zvezda predstavila veliko pojačanje, i već najavila promociju novog igrača!

Crvena zvezda je na stadionu “Rajko Mitić” zvanično predstavila Kingsa Kangvu koji stiže u Arsenala iz Tule.

Reprezentativac Zambije će biti veliko pojačanje u veznom redu što je potvrdio i sportski direktor Mitar Mrkela.

-Zadovoljstvo mi je da predstavim naše prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. Reč je o Kingsu Kangvi, igraču koji nam dolazi iz Arsenala iz Tule. On je rođen 1999. godine i igra na sredini terena. Cilj nam je bio da u ovom prelaznom roku podmladimo i ubrzamo ekipu, a Kangva je jedan od igrača koji će doprineti da naša ekipa u narednom periodu izgleda drugačije, modernije, potentnije. Radi se o brzom igraču, koji dobro kontroliše loptu. Veoma je pokretljiv i dinamičan i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića i da ćemo sa njim dobiti ono što smo tražili – počeo je Mrkela.

Govorio je sportski direktor Crvene zvezde i o novim pojačanjima, ali i najavio Osmana Bukarija, krilnog napadača.

-Što se tiče desnog krila, verujem da će već sutra biti nova promocija. Dolazi nam Osman Bukari. On će danas biti u Beogradu i sutra će biti predstavljen. Što se tiče napadača, tu ne žurimo. Bilo nam je bitno da dovedemo igrača na poziciji „osmice“ i na poziciji desnog krila. Sve drugo imamo pokriveno i sve drugo ćemo raditi polako, rekao je Mrkela.

Zadovoljstvo zbog dolaska u redove crveno-belih istakao je i Kings Kangva, ali i napomenuo da će sve što ima da kaže pokazati na terenu.

-Pre svega, zahvaljujem se na lepim rečima. Neću mnogo govoriti ovde, jer ću sve ono što imam da kažem pokazati i reći na terenu. Bio sam veoma uzbuđen i srećan kada je došlo do dogovora. I dalje sam veoma uzbuđen. Radujem se svemu onome što me očekuje već sada kada se budem priključio ekipi, rekao je Kangva.

Pomenuo je Kangva i nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića, sa kojim je imao priliku da sarađuje, ali i nekadašnje fudbalere sa kojima je igrao.

-Kao što sam već rekao, ne bih govorio o sebi kao fudbaleru, jer ću sve što imam pokazati na terenu. S obzirom na to da sam došao u Crvenu zvezdu, to govori da imam određene kvalitete. Miodrag Božović je fantastičan trener i imali smo odličnu saradnju. Imali smo neke zajedničke ciljeve, ali ih u Tuli ipak nismo zajedno ostvarili. Razgovarao sam sa njim pred dolazak u Crvenu zvezdu, a pričao sam i sa mojim prijteljima Goranom Čaušićem i Đorđem Despotovićem.

Dotakao se mladi fudbaler i izvođenja slobodnih udaraca, koji su mu prava specijalnost.

-Volim da izvodim „slobodnjake“ i možete da očekujete golove kada ih ja budem izvodio.

Samo reči hvale imao je Kangva za Miodraga Božovića.

-Ovom prilikom bih mu se još jednom zahvalio na svemu. On je sjajan trener i zaista sjajan stručnjak. Često smo imali prilike da se družimo i smejemo. Provodili smo dosta lepog vremena zajedno i posmatrao sam ga kao oca. Dao mi je mnogo samopouzdanja i još jednom mu se zahvaljujem na svemu što je uradio za mene, završio je Kangva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE