FIFA pomerila rok za odlazak fudbalera iz Rusije i Ukrajine, odmah se oglasio Ruski savez

 FIFA je produžila rok u kome strani fudbaleri nesmetano mogu da napuste klubove u Rusiji i Ukrajini.

Odlukom FIFA strani igrači iz ove dve zemlje mogli su bez obzira na ugovor da napuste klubove nakon što je došlo do sukoba u Ukrajini.

Međutim došlo je do promene pa je sada ta odluka produžena za još godinu dana. FIFA je svoju odluku objavila u zvaničnom saopštenju te navela da igrači mogu nesmetano da napuste klubove zaključno sa 30. junom 2023. godine.

„Prema odredbama koje je odobrio Biro Saveta FIFA, ukoliko klubovi koji se takmiče pod ingerencijom Fudbalskog saveza Ukrajine ili Fudbalskog saveza Rusije ne postignu zajednički dogovor sa svojim stranim igračima i trenerima pre ili 30. juna 2022. – osim ako nije drugačije dogovoreno u pisanoj formi – ovi igrači i treneri će imati pravo da suspenduju ugovore o radu sa svojim klubovima do 30. juna 2023. godine. Odredbe daju igračima i trenerima mogućnost da treniraju, igraju i primaju platu, dok štite ukrajinske klubove i olakšavaju odlazak stranih igrača i trenera iz Rusije“, navodi FIFA.

Odmah se oglasio Fudbalski savez Rusije koji je izrazio neslaganje sa ovakvim postupkom FIFA.

„Fudbalski savez Rusije ne slaže se sa odlukom FIFA koja omogućava stranim igračima i trenerima da jednostrano rakinu ugovore do 30. juna 2023. godine. FSR će biti spreman da klubovima pruži svu pravnu pomoć ukoliko požele da ospore ovu odluku. Dodatno, verujemo da ovo pravilo ne može da se odnosi na ugovore sklopljene posle 24. februara 2022. (početak rata u Ukrajini, prim.aut.)“, navodi se u saopštenju FS Rusije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE