Filipović stigao u Sloveniju: U Partizan sam došao da osvajam trofeje!

Doskorašnji član BATE Borisova Aleksandar Filipović je doputovao u utorak jutro u Ptuj i stavio se na raspolaganje treneru  Iliji Stolici.

– Kod Stolice i u Borisovu sam najčešće igrao levog beka, tu je najviše trebalo da se pomogne, ali mi je desna noga jača i najkomfornije će biti da da igram po toj strani“, istakao je Filipović po dolasku u bazu crno-belih tokom pripremnog perioda. „Ovo je za mene velika šansa, opet ću sarađivati sa trenerom s kojim sam proživeo lepe trenutke u Voždovcu. Konsultovao sam se sa suprugom, oboje smo se posle skoro pet godina u inostranstvu uželeli kuće i super je što je ovako ispalo, istakao je Filipović.

On je bio deo Zmajeva kada su 2017. godine savladali Crvenu zvezdu i tako otvorili Partizanu put ka poslednjoj tituli.

Veoma mi je drago što se tako desilo. Ja sam fudbaler koji hoće da osvaja trofeje, znam da sam došao u klub koji, takođe, teži peharima. Daću sve od sebe na svakoj utakmici kako bismo osvojili titule. Bio sam deo beloruskog derbija, samo što pritisak nije kao ovde. Osetio sam kako je igrati za klub gde moraš svaku utakmicu da pobediš, ali što se tiče navijača i medija, nije kao u Srbiji. Možda sam malo zaboravio, ali ću se brzo navići i neće mi biti problem, kazao je on.

O igrama u Belorusiji i narednom izazovu u dresu crno-belih, Filipović kaže.

– Iza mene je predivan period u životu, osećao sam kao da nisam stranac u Belorusiji, što je najbitnije kad si u inostranstvu. Osvajali smo titule, uzimali kupove, igrali evropska takmičenja, BATE-u želim da se što pre vrati na šampionski put“.

Pred Aleksandrom je nova staza. U okruženju koje delimično poznaje (Zdjelar, Urošević, Stevanović).

– Jedva čekam da prionem na treninge. Nisam pauzirao, jer je šampionat Belorusije u toku, fizički sam spreman. Što se tiče Partizana, igrao je lep fudbal, svidelo mi se kako su se momci borili za klub, tako ćemo i mi, od početka do kraja, na svakoj utakmici daćemo maksimum, dodao je Filipović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE