KOLAKOVIĆ O AMERIKANCIMA: Veliki izazov za nas

Odbojkaši Srbije, duelom sa SAD otvaraju drugu nedelju u Ligi nacija.

Nakon četiri meča, Orlovi imaju dva trijumfa i dva poraza.

Pred sutrašnji susret, o očekivanjima je govorio selektor Igor Kolaković:

Amerikanci su došli u izmenjenom sastavu u odnosu na prvu sedmicu, koju su završili bez poraza. Pojačali su znatno ekipu, tako da im nedostaju samo Anderson i Kristenson. Sigurno veliki izazov za nas. Što se tiče strategije, problem nam pravi povreda Perića, koja nije teže prirode, ali moramo da vidimo koliko će moći da igra tokom prvog meča. Naša ideja će morati možda da se menja. Ulazimo mirno u ovaj turnir. Došli smo na vreme, ranije nismo mogli. Adaptacija je kako treba– rekao je on.

Najavio je i kombinovanje sastava zbog zgusnutog rasporeda:

Ovi igrači koji su se kasnije priključili nisu dovoljno spremni da izdrže turnir od četiri meča, a moraju da igraju. Nije dobro da igrači koji su već bili u Kanadi igraju sve mečeve. Kombinovaćemo. Naš cilj je i dalje da napreduju momci koji do sada nisu imali mnogo prilike da igraju, a da se stariji igrači polako uključuju i spremaju za ono što je najvažnije ove sezone, a to je Svetsko prvenstvo koje dolazi brzo posle Lige nacija.

Srbija svoj susret u protiv Amerikanaca igra sutra u od 19 časova u Sofiji.

Potom će joj rivali biti: Brazil, Kanada, i Australija.

Foto: volleyballworld

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED PROSLAVU PROTIV ČUKARIČKOG: Deset trofeja, Zvezda se oprostila i od trećeg igrača

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ovog popodneva Čukarički na kraju prvenstvene sezone. Crveno-beli su osvojili duplu krunu. Proslaviće je pre, tokom...

POVEZANE OBJAVE