SVETSKO PRVENSTVO: Lukić heroj, Srbija potopila Australiju!

Srbija – Australija 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0)

Vaterpolisti Srbije, pobedili su Australiju u drugom kolu Svetskog prvenstva u Mađarskoj. Naš tim, napravio je ogroman korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale, nakon pobede nad SAD. Meč je obilovao čestim promenama vođstva i vrlo tvrdom igrom a bolje su se snašli izabranici Dejana Savića.

Delfini su prvi poveli na startu meča preko Nikole Jakšića. Australijanci su odmah uzvratili, nakon što je Srbija propustila priliku da povede sa 2:0.

Strelac je bio Blejk Edvards. Imao je Rašović Šansu sam sa golmanom, ali je pogodio prečku. Nerešenim rezultatom je tako završena prva četvrtina.

Australijanci dolaze do vođstva od 2:1 na startu drugog dela preko Pauela. Srbija je potom imala dobru šansu, koju nije iskoristila.

Ipak, izjednačenje Delfinima je doneo Dušan Mandić iz peterca. Naš tim je vratio minimalno vođstvo, a glavni akter je bio već pominjani Mandić.

Australijanci se ne predaju, i preko Forda stižu do 3:3. Tim rezultatom se i završilo prvo poluvreme.

Lukić je otvorio treću četvrtinu golom kojim je Srbija povela sa 4:3. Ni tad naš tim nije uspeo da se odlepi, pa je ponovo selekcija Australije izjednačila.

Potom su i poveli, a Srbija momentalno uzvratila preko Strahinje Rašovića. U veoma tvrdom ritmu, ušlo se u poslednju deonicu.

Prvi pogodak u tom periodu, postigao je Nikola Lukić za 6:5 u 28. minutu meča. To je bio i konačan rezultat susreta.

Srbija poslednji meč grupne faze igra u subotu od 16 časova protiv Kazahstana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE