Okuplja se reprezentacija, evo na koga Pešić može da računa!

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije sprema su utakmice protiv Letonije u Rigi i Belgije u Nišu u predstojećem FIBA prozoru, a selektor Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać govorili su o stanju u nacionalnom timu.

– Belgija, Letonija i mi idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Britanijom. To je bitno da se zna. Mi imamo najtežu grupu i imaćemo je opet. Dolaze nam svi kandidati za SP, ali i kandidati za medalju. To su pre svega Turska i Grčka. Prvi prozor druge runde igra se 25. i 28. avgusta. Letonija ne igra Evropsko prvenstvo, imaju samo jedan cilj a to je Svetsko prvenstvo. Neću da kažem da su bolji od Litvanije, koja je kandidat za medalju na EP. Ako znate da su oni pre neko veče dobili tu Litvaniju sa 20 razlike, doduše falili su igrači na obe strane… To sam i ranije govorio, uverili smo se u to koliko je to talentovana ekipa koja je jedan od glavnih favorita za plasman na Svetsko prvenstvo. Veoma izazovna grupa. Biće borbe do kolena, što kažu. Pogotovo u Rigi, u poslednjoj utakmici sa Belgijom imali su 9000 gledalaca. Kod nas se odavno to nije desilo, samo onda kada smo se pripremali za Indijanapolis, bilo je kao kad igraju Zvezda i Partizan. Koliko nas ljudi čeka u Nišu, videćemo, verovatno mnogo više nego što bi bilo u Beogradu – rekao je Pešić.

Selektor se zatim osvrnuo na kadrovski bilten.

Juče su se priključili Nemanja i Boban, ima nas 15 od 24. Treniramo, borimo se da se što pre uigramo. Pokazuju entuzijazam, koncentraciju, želimo da se pripremimo dobro i da odigramo dobru utakmicu. Teodosić je preživeo ovu sezonu, ja mislim. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati Evropsko prvenstvo. Imao je jednu povredu u trećoj utakmici protiv Armanija pa je bio pod injekcijama. Mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije kazao je Pešić i dodao:

Svako jutro kad ustanem, uzmem najveći magnet što imam i iznesem i samo privlačim igrače, oni se tako prikupljaju. Niko me od igrača nije iznenadio pristajanjem i odzivom. Izazovna sezona za sve igrače. Sa svima smo bili stalno u kontaktu, i sada smo. Imamo puno povreda, tu su i operacije, Trifunović će operisati prepone, leti na operaciju u inostranstvo. Neki igrači koji su želeli i bili na listi jednostavno su povređeni završili sezonu. Nije ni humano da vršimo pritiske. Nemanja je zdrav, Marjanović je zdrav. Nemanja je free agent, može odmah da trenira, njemu se ne računaju ti dani koliko sme da trenira. Nemanja je bez ugovora i on sme zvanično da počne pripreme recimo 4. avgusta za EP. Bogdanović je operisan, videćemo kako će se to odvijati, do kraja jula je na rehabilitaciji u Americi i kada se vrati znaćemo da li na njega možemo da računamo za EP. Svi ovi momci su fantastični. Šta da radimo, najbolji deo naše košarke su ipak ovi naši igrači. Oni su odlični momci, dobro rade, dobro treniraju, žele da pobede i mi smo svi motivisani. Nemanja je uvek bio timski igrač. I kada je bio MVP EL nikada nije bio meč viner, da mu date poslednju loptu i da on da koš. On radi druge stvari koje drugi ne mogu. Zato je uživao poštovanje u Americi, trener ga voli, poštuje. Tamo je jedna velika konkurencija u timu, on zaslužuje velike čestitke na tome što je postigao, nadam se da mu podiže samopouzdanje koje mu ponekada zafali. Njega najmanje spominjete, druge NBA igrače često spominjete i dobro je da ste pitali o njemu. Dugo Nemanja igra za reprezentaciju, osvajao medalje i jedan od retkih koji je uvek bio tu da pomogne drugima. Ja ga volim što je uvek spreman da daje maksimum za ekipu. A, koji to trener ne bi voleo? Bjelica je izgrađen karakter, koristi svoje iskustvo koje ima i jednoj ovakvoj ekipi on dođe kao kec na jedanaest. Radujemo se što je tu, ne samo ja, nego svi igrači. Aleksej Pokuševski nije dobio dozvolu, po pravilima. Dobio je poziv, naravno. Ne postavlja se pitanje da li hoće i želi. Nije dobio dozvolu kluba, oni smatraju da su kvalifikacije neozbiljno takmičenje. Po ugovoru FIBA i NBA on mora da se stavi na raspolaganje za zvanična takmičenja a to znači za SP, EP i Igre. On je kandidat za EP, a da li će mu klub dozvoliti, to ćemo tek da vidimo. Kalinić je dobio ćerku, a Rade Zagorac.. Evo u ovom trenutku je svadba. Pitajte me za ove igrače koji su ovde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE