ORLIĆI RAZOČARALI: Bez šanse za plasman na Mundijalito

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, koju čine igrači starosti do 19 godina, poražena je u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva od Austrije sa 3-2, i tako ostala bez baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje će se igrati sledeće godine u Indoneziji.

Veliku šansu su Austrijanci propustili već u 6. minutu kada je Jakob Nolmiler uhvatio volej u šesnaestercu, ali je ipak bio neprecizan.

Ipak, u 25. minutu su uspeli da povedu posle kornera. Centaršut Jusufa Demira je iskoristio Leopold Kverfeld, koji je bio najviši u skoku i zatresao mrežu našeg nacionalnog tima.

Jasna je bila želja i motivacija naših da dođu bar do boda i izbore šansu za plasman na Mundijalito, a za to su sada morali da postignu gol.

Ofanziva se konačno isplatila u samom finišu poluvremena, kada je fudbaler Milana Marko Lazetić odbijenu loptu pretvorio u gol.

Umalo da srpski reprezentativci stignu i do ekspresnog preokreta, ali je šut iz prodora Ognjena Ajdara uspeo da odbrani protivnički golman.

Međutim, nalet sa kraja poluvremena nije prenet i u drugi deo meča, pa je usledio novi šok u 55. minutu. Kverfeld se tada najbolje snašao usled kornera i uspeo da smesti loptu u mrežu Orlića.

Naši fudbaleri su se našli u jako neprijatnoj situaciji kada je u 66. minutu, ponovo posle kornera, Lukas Valner povisio na 3-1.

Pokušavao je naš selektor i izmenama, pa je u 69. minutu napravio trostruku izmenu, u okviru koje se na terenu našao i drugi napadač, član TSC-a Petar Ratkov, koji se istakao u nedavno odigranoj kvalifikacionoj grupi za ovo prvenstvo.

U 72. minutu se Lazetić našao u dobroj prilici da postigne svoj drugi gol i smanji rezultat, ali je glavom posle centaršuta Stankovića sa desne strane šutirao preko gola.

Bilo je potom šansi na obe strane terena, dok Ratkov u 88. minutu nije smanjio na 3-2, posle akcije po desnoj strani i dodavanja Gordića.

Naši su nastavili sa nasrtajima do kraja utakmice, a desila se neverovatna situacija kada je golman Lukić prilikom kornera došao do gola Austrijanaca, a onda mu je dosuđen faul pre nego što je izveden prekid.

Nažalost, Austrijanci su uspeli da se odbrane i sačuvaju sva tri boda, pa je naša omladinska reprezentacija ostala poslednjeplasirana u grupi i bez plasmana na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina naredne godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PANTER POSLE OLIMPIJAKOSA: Imali smo utakmicu u svojim rukama

Košarkaši Partizana nisu uspeli juče da savladaju Olimpijakos u Evroligi. Imali su 14 poena viška, ali ni to im...

POVEZANE OBJAVE