Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Srpska reprezentacija u 3×3 basketu plasirala se u finale Svetskog prvenstva koje se igra u Belgiji pobedom u polufinalu nad domaćinom sa 17-12!

Poeni naših igrača su bili dobro raspoređeni. Prva dva poena su postizali Branković i Vasić pod košem, a prvi put se jedna ekipa odlepila na +2 dvojkom Majstorovića za 4-2, što je ujedno bilo i prvo vođstvo Srbije.

Međutim protivnik je ubrzo preokrenuo na 9-6 i bolje se snašao u tvrdoj igri koja je uspostavljena. Ipak, prvo je Vasić postigao dva zastopna koša, a novom dvojkom Majstorović donosi novo poravnanje rezultata na nešto više od tri i po minuta do kraja (10-10).

Nakon dve uzastopne promašene dvojke Majstorovića, novu prednost Belgijanaca je sprečio Stojačić blokadom.

Konačno je potpuni preokret doneo Mihailo Vasić, kada je uspomoć prodora i snage poentirao pod košem.

U veoma oštroj igri sa malo poena do kraja su se bolje snašli naši basketaši, pa posle tri uzastopna poena Dejana Majstorovića, popularnog Maestra, za prednost od 14-10, više nije bilo povratka za protivnika.

Protivnik u finalu će biti Litvanija, koja je tesnom pobedom nad Francuzima u drugom polufinalu sa 18-17, sprečila da se dogodi repriza finala prvog Svetskog prvenstva u 3×3 basketu, održanog 2012. godine, kada je i ustoličen ovaj sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE