ZEMLJOTRES U ŽELEZNIKU: Reprezentativac iz Zvezde stiže u FMP!

Dugogodišnji košarkaš Crvene zvedze, koji je u klubu sa Malog Kalemegdana igrao u dva mandata, Ognjen Kuzmić najverovatnije će ovog leta pojačati redove FMP-a, prenosi “MaxBet sport”.

On je u sezoni 2016/17 zablistao u crveno-belom dresu, pa je na kraju iste pojačao redove madridskog Reala, ali ga je tamo zadesila ozbiljna povreda.

Nakon povratka u redove crveno-belih nije prikazivao isti kvalitet, nakon saobraćajne nesreće 2019. godine, a prethodne sezone je u ABA ligi igrao prosečno 15,6 minuta i za to vreme beležio 6 poena i 4,6 skokova.

Sličan učinak imao je i u Evroligi, gde je beležio prosečno 5,4 poena i 5,1 skokova za 17 minuta provedenih na parketu.

Kuzmić je 2017. osvojio srebrnu medalju sa srpskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, kao i četvrto mesto dve godine ranije na istom takmičenju.

Kuzmića u FMP-u već čeka nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Čarls Dženkins, a pominje se da bi deo tima iz Železnika, nekadašnjeg dvostrukog osvajača regionalnog takmičenja, mogao da postane i Marko Jagodić-Kuridža, koji je prethodnu sezonu proveo u redovima Budućnosti, gde je stigao takođe sa Malog Kalemegdana i igrao zajedno sa nekadašnjim košarkašem Golden Stejta.

Pored Zvezde, Reala i aktuelnog osvajača NBA lige, u karijeri je još nastupao i za Unikahu, Huventud i Panatinaikos.

Sa druge strane, Crvena zvezda se već bacila u potragu za pojačanjima po košem, takođe reprezentativnim. Tako je na pragu crveno-belih igrač Igokee Dalibor Ilić, dok se ne odustaje ni od angažovanja Filipa Petruševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA PLEJ IN: Majami “spržio” Čikago, Pelikani bolji od Sakramenta (VIDEO)

Košarkaši Majami Hita i Nju Orleans Pelikansa poslednji su učesnici NBA plej-ofa i idu na prve nosioce u svojim...

POVEZANE OBJAVE