Crno-beli izdali saopštenje: Oglasio se Partizan u slučaju Asano!

Japanski fudbaler Takuma Asano napustio je Partizan pre godinu zbog neisplaćenih plata. On je samovoljno napustilo Humsku, a na kraju su završili na sudu.

FIFA je presudila da Partizan morao da isplati fudbaleru Bohuma 453.281 evra, plus 898.467 dinara. Međutim, klub iz Humske se oglasio tim povodom.

-Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka Casa biti u našu korist. Zastupnik FK Partizan u slučaju Partizan – Asano je advokat Zoran Damjanović., stoji u saopštenju kluba iz Humske. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED KRAJ SEZONE: Ozbiljnija povreda, De Koloa čeka pauza

Nakon evroligaške sezone, košarkaši Asvela okrenuli su se obavezama u prvenstvu. Trenutno su na četvrtom mestu a nedavno su ...

POVEZANE OBJAVE