Poraz Srbije u Letoniji posle neverovatnog kraha u drugom poluvremenu

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz na gostovanju u Letoniji, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – 66:59.

Bio je to meč sa dva različita poluvremena, gde je ekipa Svetislava pešića doživela debakl posle vođstva 34:25 i neiskoršćene kontre 2 na 1 u kojoj su učestvovali Avramović i Dangubić.

Na samom startu povela je domaća ekipa, trojkom Tomsa Leimanisa, u nastavku je usledio promašaj naše ekipe, a Aleksa Avramović je pogodio trojku na isteku napada iz teške pozicije sa velike udaljenosti.

U nastavku ni jedni ni drugi nisu imali mnogo ideja u napadu, a rezultat na kraju prve četvrtine bio je 13:12 za domaći tim.

Nije Srbija ni u nastavku mogla da pronađe tempo, delovalo je da je bilans bolji na drugoj strani. Naša selekcija je u nastavku povela, Ognjen Jaramaz je u poslednjim momentima na isteku napada pogodio trojku preko ruke.

Usledila je loša odbrana u tranziciji Petrušev se povukao previše i dozvolio Bertansu ono što najviše voli – trojku iz dotrčavanja za novo vođstvo domaćeg tima.

U nastavku je Avramović postigao svoju treću trojku na meču za 23:23. Nastavio je plejmejker Partizana sa sjajnom igrom pa je u finišu prvog poluvremena poentirao za 2, a rezultat je bio 31:25.

Na startu drugog poluvremena, Avramović je odlično čitao odbranu, usmerio je u desno i loptu ostavio Bjelici koji iz kratkog otvaranja šalje pas na levih 45 stepeni gde je bio Dangubić koji je pogodio za 3.Međutim,Kuruc je pogodio novu trojku za domaće, a zatim izgubljena lopta naših i novi poeni za Letoniju.

Letonci su nastavili sa sjajnom igrom, preko Kuruca su upisali nove poene, Pešić je bio primoran da pozove tajm-aut, ali domaći su nastavili sa boljom igrom pa je treća četvrtina završena rezultatom 46:38.

U četvrtom periodu Srbija je do prvi poena došla posle 3 minuta igre kada je Ristić smanjio na 11 poena prednosti Letonaca.

Međutim, to nije bio znak da će izabranici Svetislava Pešića uspeti da preokrenu meč. Naprotiv, od tog trenutka Letonija je podigla nivo igre u oba pravca, i došla do maksimalnih 16 poena prednosti na polovini poslednjeg kvartala.

Do kraja meča domaćini su bez problema sačuvali pobedu, ali ne i prednost s obzirom da je Srbija spustila na 66:59.

U redovima Srbije najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 16 poena, dok je Mrinković bio dvocifren sa 12. Kod Letonije Kuruks 13, Kavars i Grazulis po 10.

Posle ovog poraza Srbija i Letonija imaju skor 3-2, dok Belgija ima 2-2 i očekuje je meč sa Slovačkom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE