SENZACIONALNA ZAMENA ZA RADONJIĆA: Zvezda odredila prvu želju za upražnjeno mesto na klupi!

Izgleda da je do zvaničnog potpisivanja ugovora između Dejana Radonjića i grčkog Panatinaikosa ostala još samo zvanična potvrda, a procurili su i uslovi pod kojima će sesti na klupi.

Odmah su se pojavila i neka od imena koja su kandidati za naslednika na klupi Crvene zvezde, ali prema pisanju “MaxBet sporta” prvi pik uprave šampiona Srbije i regiona je ni manje ni više, nego selektor Srbije Svetislav Pešić.

Kako se navodi, timu sa Malog Kalemegdana je potreban iskusan trener koji dobro poznaje prilike u klubu. Jasno je da aktuelni selektor naše seniorske reprezentacije odgovara tom opisu, pošto je pored prebogatog iskustva i mnogobrojnih uspeha, već dva puta sedeo na klupi Crvene zvezde.

Oba puta se to dešavalo na prekretnicama kluba, kada je finansijska kriza dolazila do vrhunca.

Tako je prvi put vodio ovaj tim u sezoni 2008/09, kada je sa 3-2 u finalnoj seriji domaćeg prvenstva poražen od večitog rivala Partizana, a drugi put na samom početku nove ere, odnosno nakon dolaska Nebojše Čovića na čelo kluba, u sezoni 2011/2012.

Međutim, s obzirom na aktuelnu ulogu selektora Srbije, osvajač tri trofeja ove sezone će morati da sklopi dogovor i sa Košarkaškim savezom Srbije, iako prema domaćim propisima načelno ne postoji ograničenje po kom selektor ne sme paralelno da vodi i neki od klubova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE