Željka Obradovića menja nekadašnji pomoćnik, u kombinaciji i potencijalni trener Zvezde

Jedan od najboljih trenera u Evropi ikada, a trenutno strateg Partizana Željko Obradović povukao se sa funkcije predsednika Udruženja trenera Evrolige.

Njega će na toj poziciji zameniti nekadašnji pomoćnik, iz vremena dok je vodio Panatinaikos, Dimitris Itudis, od skora novi trener Fenerbahčea.

Mesto potpredsednika će umesto Pabla Lasa zauzeti Janis Sferopulos, koji se ovih dana pojavio među nekoliko imena koja se pominju kao mogući naslednici Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde.

Obradović je istakao da se desilo upravo ono što je i planirao.

– Kad sam izabran za prvog predsednika izjavio sam da želim da napravim osnovu Udruženja trenera Evrolige i predstavim principe našeg sindikata. Uvek sam nameravao da budem predsednik na samo jedan mandat i srećan sam što će moji dugogodišnji prijatelji Itudis i Sferopulos nastaviti rad, jer želimo da se razvijamo i širimo kao sindikat, poručio je popularni Žoc.

Itudis je zadovoljan poverenjem koje je dobio.

 Takođe želim da pozovem sve trenere da se pridruže EHCB-u i trenere iz celog sveta da se pridruže našoj trenerskoj akademiji i svim drugim aktivnostima, koje služe za obrazovanje sadašnjih i budućih trenera, rekao je grčki stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE