ĐERONA POSLE PLASMANA U POLUFINALE MI: Ostvarili smo cilj

Pobedom nad Tunisom od 35-29 naša rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Mediteranskih igara.

Utakmicu je ocenio selektor reprezentacije Srbije Toni Đerona.

Veoma mi je drago zbog momaka, sve što smo gledali prilikom video analiza i sve što smo pripremali na sastancima funkcionisalo je savršeno, posebno u napadu u prvom poluvremenu. Mislim da Tunis nije očekivao neke stvari koje smo spremili i davali su nam prostora za postizanje nekih lakih golova. Devetnaest golova u prvom poluvremenu je zaista odličan rezultat. U drugom delu igre, naravno pošto se radi o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, uzvratili su, rezimirao je Đerona, pa dodao:

Mi smo propustili neke prilike sa igračem više i kaznili su nas sa lakim golovima. Međutim Jandrić, koji je bio dobar tokom čitave utakmice, posebno se istakao u nastavku meča. Odbranio je neke važne situacije koje su nam pružile stabilnost i dale vremena da pronađemo rešenja i konačno da dobijemo meč. Pobedili smo sa šest golova razlike, 35:29. Vorkapić je postigao sedam, Milić tri, Borzaš šest, Pavlović dva, tri Petrić, četiri Ivan Popović, četiri Marko Milosavljević, pet Grozdanić, što znači da je veliki broj igrača učestvovao u meču i doprineo da dođemo do pobede, ekipa je u rotaciji svakodnevno, primetio je selektor.

On je istakao i da je na Mediteranskim igrama ostvaren cilj, i izneo očekivanja pred polufinale sa Špancima.

Igrati protiv Španije koju očekujemo u polufinalu će biti veoma teško. U njihovoj selekciji je pet ili šest igrača koji su bili na Evropskom prvenstvu, a preostali igrači iz sastava Španije su u klubovima koji igraju u evropskim klupskim takmičenjima. Ali potrudićemo se da damo sve od sebe i da se plasiramo u finale. Cilj pre početka takmičenja je bio da se nađemo u polufinalu i taj cilj smo već ostvarili, ali sada kada smo tu gde jesmo potrudićemo se da u Srbiju dođemo sa medaljom, poručio je selektor srpskih rukometaša.

FOTO: Rukometni savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nekadašnji fudbaler Zvezde završio karijeru i odmah našao novi posao

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Damijen le Talek završio je svoju igračku karijeru. On je svoju karijeru završio u 34....

POVEZANE OBJAVE