“LUDI” DAN NA VIMBLDONU: Kirjos izbacio Cicipasa, uz traženje diskvalifikacije i pominjanje Novaka

U derbiju dana na Vimbldonu Nik Kirjos je u osmini finala savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3-1, po setovima 6:7 (2:7), 6:4, 6:3 i 7:6 (9:7).

Iako je Australijanac tek 40. teniser sveta, jasno je da ovakav ishod i nije iznenađenje, jer inače ne igra puno mečeva i ne shvata tenis najozbiljnije, ali kada želi da igra, može da ugrozi svakog.

Pored drame kada je reč o samom rezultatu, ništa bolje nije bilo ni u situacijama između poena.

Nik Kirjos je Cicipasa potpuno izbacio iz takta, paga je Grk nakon toga gađao loptivcom, a krajem drugog seta ispalio lopticu prema publici i pukim slučajem nije pogodio nikog.

Kirjos je u jednom trenutku žustro protestovao ovim povodom, kada je tražio diskvalifikaciju svog protivnika, pozivajući se na slučaj Novaka Đokovića sa US opena i ukazujući na dvostruke aršine, kada je diskvalifikovan jer je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju.

Posle svega, posle pobede je australijski teniser izjavio da poštuje protivnika i da su u dobrim odnosima van terena.

Kad je reč o samom toku meča, Cicipas je spasao 4 brajk lopte u prvom setu i uspeo da povede pošto je bio bolji u tajbrejku.

U drugom setu je ključan bio brejk Australijanca za 5:4, kada je u sledećem gemu spasao brejk loptu i materijalizovao prednost za izjednačenje u setovima.

U trećem setu jedine dve brejk-šanse viđene su u četvrtom gemu, kada je Kirjos i uzeo ključan brejk, dok je u 4. setu sve kulminiralo.

Viđeno je puno brejk-lopti, ali nijedna nije realizovana, a na kraju je bio bitan svaki poen u tajbrejku, a ipak je set, a samim tim i meč otišao na stranu Kirjosa.

U narednom kolu rival će mu biti igrač koji nastupa za Ameriku Brendon Nakašima.

Do incidenta je večeras došlo i na kraju meča između Nadala i Sonega.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE