Srpski teniseri dominiraju na čelendžerima ove nedelje: Međedović demolirao nekadašnjeg polufinalistu Rolan Garosa!

U senci Vimbldona ove nedelje se igra i nekoliko čelendžer teniskih turnira, a sjajne rezultate beleže srpski teniseri Hamad Međedović i Miljan Zekić.

Mladi 19-godišnji Međedović savladao je danas u četvrtfinalu na turniru u Nemačkoj nekadašnjeg polufinalistu Rolan Garosa Marka Čekinata veoma ubedljivo sa 2-0, po setovima 6:1 i 6:1

U polufinalu će se se sastati sa prvim nosiocem i 121. teniserom na svetu Čileancem Nikolasom Jarijem, koji je sa 2-1 u setovima savladao Argentinca Fakunda Dijaza Akostu.

Međedović sigurnim koracima grabi ka širem vrhu ATP liste i sigurno ga očekuje veliki napredak na narednoj listi najboljih tenisera sveta, pošto se trenutno nalazi na 395. mestu.

Sa druge strane, na čelendžeru u Kolumbiji je daleko iskusniji Miljan Zekić, trenutno 276. igrač sveta, savladao domaćeg tenisera Nikolasa Mejiu sa 2-0, po setovima 7:5 i 6:4 i plasirao se u borbu za titulu, u kojoj će odmeriti snage sa drugim nosiocem, Argentincem Fakundom Menom.

Oba turnira igraju se na šljaci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE