KOŠARKAŠI RAZOČARANI: Svi smo svesni posledica ovog poraza

Košarkaška reprezentacija Srbije, doživela je bolan poraz od Belgije (74:73).

Na kraju druge faze kvalifikacija za SP 2023. godine, Orlovima je sada znatno otežan put do planetarne smotre.

Pogotovu ako se uzme u obzir da su prokockali i prednost od 13 poena viška.

Igrači nisu krili razočarenje:

Odigrali su agresivnu odbranu par zadnjih minuta i odneli pobedu. Poraz koji veoma boli, sada nemamo pravo na kiks. Oni su u međusobnom skoru bolji od nas. Znamo koliko ekipa može na Mundobasket, i baš zato nemamo pravo na kiks. Nemam pravi odgovor šta se desilo na kraju. Jednostavno moramo da izađemo na sledećih šest utakmica i da pobedimo svih šest. – rekao je Aleksa Avramović.

Slično misli i Ognjen Jaramaz:

Svi smo svesni posledica ovog poraza. Tako je kako je. Moramo da se borimo. Videćemo šta može u drugom krugu da se uradi. Nismo smeli da ispustimo prednost. Ključ je bio loša komunikacija u odbrani. Stali smo u napadu. Definitivno par grešaka u odbrani su nas koštale ove utakmice. Moramo da nastavimo da verujemo.

Potom se priključio i Dejan Todorović:

Jako teško je nešto komentarisati kada se ovakvo izgubi. Dali smo sve od sebe, mislim da na kraju nismo imali iskustvo i sreću. Na drugoj strani Belgijanci su dali nekoliko lakih poena. Moramo da se borimo do kraja da vidimo šta ćemo uraditi.

Srbija u narednoj fazi igra sa Turskom, Velikom Britanijom i Grčkom.

Zbog slabijeg međusobnog skora sa Letonijom i Belgijom, biće im teško da budu među prve tri selekcije u novoformiranoj grupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE