Neuništivi Đoković u polufinalu Vimbldona!

Treći put u karijeri na Vimbldonu, Novak Đoković je uspeo da dobije meč, posle izgubljena dva seta. Srbin je posle velikog preokreta savladao Italijana Janika Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 i ušao u polufinale najprestižnijeg turnira na svetu.

Prvi set je počeo idealno za Novaka. Već u drugom gemu je napravio brejk, a pri vođstvu 4-1 je imao brejk loptu.

Od tog trenutka Đoković kao da je izašao sa terena. Siner je spasio brejk loptu, a potom je napravio brejk u narednom gemu. Đoković je ostao bez energije i posle novog gubitka servisa na 5-5, Siner je rutinski završio prvi set.

U drugom setu Italijan je odigrao odlično, dok je Đoković i dalje bio potpuno van ritma. Igrao je bezidejno i uporno je pokušavao da promeni ritam sa skraćenim loptama za koje je Siner imao rešenje i ubdljivo sa 6-2 dobio set.

U trećem setu Novak dolazi do brejka u četvrtom gemu i ponovo dolazi do vođstva 4-1. Imao je prvu set loptu Novak na servis Sinera pri rezultatu 5-2, ali je ipak do seta došao na svoj servis i smanjio prednost Italijana.

U četvrtom setu Novak pravi brejk odmah na startu, a zatim i u drugom servis gemu Italijana je bio bolji i vrlo bzo je bilo 3-0 za srpskog asa, a odmah zatim i 4-0 kada je potvrdio brejk na svoj servis. Siner je uspeo osvojiti jedan gem, a Novak je sjanu igru potvrdio osvajanjem ovog seta rezultatom 6:2.

U odlučujućem setu Novak je prvi došao do brejka i poveo sa 2-1. Siner se nije predavao, ali Đoković je uspešno održavao prednost i brzo došao do 4-2.

Nastavio je Srbin sa sjajnom igrom, napravio još jedan brejk, a zatim lagano i završio meč u svoj korist.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE