ZAVRŠNI TURNIR SVE DALJE: Odbojkaši ubedljivo poraženi od Slovenije

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije na turniru Lige nacija u Gdanjsku sa 3-0 u setovima (15:25, 19:25, 23:25 ), pa je tako sve dalje od završnog turnira u Bolonji.

Plava četa se sada nalazi u nezavidnoj poziciji, sa 4 pobede i 5 poraza zauzima 10. mesto na tabeli, a slede joj okršaji sa Italijom u petak, Iranom koji je nekada vodio upravo Kolaković u subotu, i Kinom nedelju.

Sa tri vezana poena na startu meča, Srbija je došla do 5:2. Međutim, Slovenija je potom uzvratila serijom 6:0. Od tada su zadržali tri poena viška.

Kasnije su stigli i do 14:8. Imali su i najviših +9 Slovenci, koji su ubrzo poveli sa 1:0.

Naš tim je sa 2:0 počeo drugi set. Ali i tu Slovenija preokreće serijom 3:0. Onda su imali i održavali 4 poena prednosti koju su uvećavali. Srbija nije uspela to da stigne i rival je poveo sa ogromnih 2:0 u setovima.

U trećem setu su naši momci poveli sa 3 poena prednosti sredinom ovog dela, ali nisu uspeli da završe posao i Slovenci su ponovo napravili preokret, za maksimalnu pobedu.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su kapiten Tine Urnaut sa 12 poena, 11 je imao Klemen Čebulj, dok je poen manje zabeležio Tonček Štern.

U redovima izabranika Igora Kolakovića dvocifreni su bili Aleksandar Atanasijević sa 11 poena i Pavle Perić sa 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE