TRANSFER-BOMBA U MONCI! Silvio Berluskoni doveo osvajača EURA i doneo zaradu Milanu

Član reprezentacije Italije koja je prošle godine osvojila Evropsko prvenstvo Mateo Pesina novi je igrač Monce, novopečenog italijanskog prvoligaša u vlasništvu Silvija Berluskonija.

Za Pesinu to predstavlja povratak u matični klub, odakle je otišao pre sedam godina. Kako je otkriveno na predstavljanju, 25-godišnji veznjak će sada kod svoje kuće nositi i kapitensku traku.

Pesina je zadnje dve sezone igrao za Atalantu, a u tom razdoblju se i izborio za status reprezentativca. Njegov sada već bivši klub objavio je kako je reč o pozajmici sa obaveznimm otkupom, ako se ispune određeni uslovi.

Navodno je glavni uslov ostanak Monce u Serji A, a za taj scenario svim silama će navijati i u Milanu, ne samo zato što ih s Moncom veže bivši vlasnik kluba Berluskoni. Naime, između Monce i Atalante Pesina je bio fudbaler Milana koji je vreme većinom provodio na pozajmicama.

Kada su ga prodali Atalanti Milan je u dogovor uključio naplatu 50% od narednog transfera, što bi trebalo iznositi 7.5 miliona evra. Pesina je tako postao najzvučnije pojačanje Monce ovog leta, nakon što je klub ranije doveo Andreu Ranočiju i Stefana Sensija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE