BIĆE SPEKTAKLA U NEDELJU: Novak krenuo sporo, pa samleo ljubimca domaće publike!

Srpski teniser Novak Đoković braniće titulu na trećem gren slem turniru u sezoni Vimbldonu, posle pobede u polufinalu nad domaćim igračem Kameronom Norijem sa 3-1 u setovima (2:6, 6:3, 6:2 i 6:4).

Ovo će biti osmo finale Đokovića na najstarijem teniskom turniru, a u svojim vitrinama već ima šest pehara.

Jedan od najboljih tenisera ikada nije dobro počeo meč protiv domaćeg ljubimca. Iako je na startu odmah uzvratio brejk izgubljen u prvom gemu, usledila su još dva do kojih je došao Nori, koji nije propuštao šanse za brejk, pa je poveo sa 1-0 u setovima posle ubedljivih 6:2.

Ipak, srpski teniser je još jednom pokazao zašto je najbolji i ponovo se vratio u meč. Posle spašene tri brejk-šanse u 4. i 6. gemu, Novak je konačno oduzeo servis protivniku za prednost od 5:3, posle čega je materijalizovao prednost za izjednačenje u setovima.

Nastavio je Srbin u istom ritmu i u trećem setu i, iskoristivši treću šansu, brejknuo rivala odmah na startu. Tu nije stao i novi gem na servis rivala, ovog puta mnogo brže, osvojio je u petom gemu za prednost od 4-1, a potom rutinski završio set i preokrenuo rezultat u svoju korist.

I četvrti, odlučujući set, otpočeo je Đoković na isti način kao i prethodni – brejkom. Bio je blizu da ostvari praktično nedostižnu prednost u šestom gemu, u kom nije iskoristio nijednu od čak 4 brejk prilike do kojih je došao. Želeo je Nori, ipak, da skupo proda kožu pred domaćom publikom i nije se predavao, ali nije imao rešenja u servis gemovima branioca trofeja i višestrukog šampiona.

Do kraja je Britanac uspevao da osvoji svoje servis gemove, ali ne i da vrati brejk, pa je Srbin rutinski završio meč i ostvario plasman u novo finale Vimbldona.

U meču za pehar Đoković će se sastati sa kontroverznim Australijancem Nikom Kirjosom, koji se u finale plasirao bez borbe, nakon što mu je Rafael Nadal predao polufinalni meč. Prethodno je ostvario svoj prvi plasman u polufinale jednog gren slema, a predajom Španca i prvo finale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE