Cedevita Olimpija ostala bez važnog igrača

Cedevita Olimpija u narednoj sezoni biće lišena pomoći Zeka Ogasta, koji će u predstojećoj sezoni biti uzdanica finaliste Evropkupa Burse, na čijoj klupi je naš Dušan Alimpijević.

Na ovaj način je centar praktično zatvorio krug, pošto mu je turski tim bio i prva stanica u Evropi posle dolaska iz Amerike.

Pored Burse i Cedevita Olimpije, igrao je u dva navrata i za Panatinaikos, kao i za Galatasaraj.

Zanimljivo je da će u narednoj sezoni odmah igrati protiv Olimpije, pošto je žrebom odlučeno da će dva kluba biti u istoj grupi Evrokupa. Upravo je najveće iznenađenje prethodne sezone u drugom po snazi evropskom takmičenju, na putu do finala, izbacilo i slovenačkog predstavnika.

Ogast je u prethodnoj sezoni doprineo učinku Ljubljančana sa 9,7 poena i 6,2 skoka u proseku u regionalnom takmičenju.

Klub je ranije napustio i Jaka Blažič, koji je takođe otišao u Tursku, pa će naredne sezone biti član Bašekšehira, dok je jasno da od igrača iz prethodne sezone ostaju Edo Murić, Zoran Dragić i Alen Omić.

Svojevrsna zamena za Ogasta praktično je već tu, a u pitanju je Karlo Matković koji stže iz Mege. Pored njega, klub su ovog leta već pojačali i Amar Alibegović i mladi Lovro Gnjidić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE