KAKVO VEČE ZA PARTIZAN: Ubedljiva pobeda na startu Superlige uz dva debitantska gola bonus igrača (VIDEO)

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli novu sezonu pošto su u prvom kolu Superlige Srbije ubedljivo savladali Javor u Ivanjici sa 4-0.

Posebnu draž ovom meču daju dva debitantska pogotka bonus igrača Mihajla Petkovića i Sameda Baždara.

Prva velika šansa viđena je u 9. minutu, kada je Slobodan Urošević posle kornera šutirao glavom sa peterca, ali je lopta posle odskoka završila tik pored stative.

Tri minuta kasnije u dobroj šansi se našlo novo pojačanje crno-belih Aleksandar Filipović, koji se ubacio na peterac, ali nije uspeo da kruniše akciju svog tima.

U 14. minutu pripretio je i domaćin, ali bivši igrač crno-belih Eliomar nije uspeo da se snađe i da glavom iskontroliše loptu kako treba.

Golman domaćih Velimirović je uspeo da spreči prvi opasan pokušaj debitanta u redovima Partizana Mihajla Petkovića, kada je gađao bliži ugao, nakon što se namestio na šut na ivici šesnaesterca.

U 18. minutu ponovo je bilo opasno pred golom gostiju, ali je Filipović uspeo da inetrveniše, iako je odbrana njegovog tima uhvaćena na krivoj nozi.

Najbolji strelac tima Ilije Stolice iz prošle sezone Rikardo je svoj udarac oprobao u 21. minutu. Pokušaj nije bio loš, ali je ipak lopta otišla malo pored gola.

Konačno, crno-beli su poveli u 22. minutu, i to golom mladog Petkovića, koji ovog puta nije propustio šansu da se upiše u strelce već na debiju. Šutirao negde oko ivice šesnaesterca, ovog puta naciljao dalji ugao, i tu nije bilo spasa za golmana Javora.

Umalo je Partizan mogla da košta greška najvećeg pojačanja Svetozara Markovića, kada je potom Gigić pao u šesnaestercu gostiju, ali je sudija procenio da nema elemenata za najstrožiju kaznu.

Nastavio je Javor da se nadmeće sa favoritom, a u 35. minutu je dobrano morao da se pomuči i golman Nemanja Stevanović, kako bi odbranio udarac Eliomara sa oko 25 metara. Novu šansu imao je Luković koji je u 40. minutu nadskočio Filipovića, ali ne i da iskontroliše loptu kako treba uz to.

Menig je u poslednjem minutu prvog dela pokušao na atraktivan način, makazicama, ali nije uspeo da bude precizan.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena svoj tim je spasao Stevanović, koji je zasutavio dva pokušaja fudbalera Javora, nakon velike greške novajlije Andradea, koji je izgubio loptu na sredini terena.

Partizan nije spuštao ritam nakon povratka na teren, a u 57. minutu je strelca prvog gola zamenio drugi mladi fudbaler Samed Baždar, što će se ispostaviti kao simbolički veoma zanimljiva izmena jer je i sam postigao pogodak u 77. minutu, kojim je definitivno stavio tačku na meč. Njega je posle sjajne akcije dobro uposlio Filipović, što mladi igrač nije propustio i sa 6-7 metara matirao golmana Velimirovića za svoj debitantski gol.

U 59. minutu su se gostujući fudbaleri radovali posle akcije dvojice igrača sa Zelenortskih ostrva Andradea i Rikarda, ali je ipak nakon pregleda VAR sistemom utvrđeno da je tom prilikom bilo ofsajda, pa je gol poništen.

Ipak, desetak minuta kasnije nova desetka Partizana Bibras Natho primio je loptu u šesnaestercu, a zatim sam sebi izgradio poziciju za šut i duplirao prednost svog tima.

U 92. minutu Rikardo Gomeš je fauliran u šesnaestercu gostiju, a upravo je on preuzeo odgovornost sa bele tačke i ipak se upisao u strelce u ovom duelu, za konačnih 4-0.

JAVOR (4-4-1-1): Velimirović – Dolmagić (od 72. Salihović), Obradović, Petrović, Grabež – Nikolić, Marčić, Eliomar (od 57. Kembel), Gojković (od 64. Maletić) – Luković (od 64. Ivelja) – Gigić (od 64. Odueni).

PARTIZAN (4-3-3): Stevanović – Filipović, Marković (od 85. Vujačić), Saničanin, Urošević – Zdjelar, Andrade (od 85. Šehović), Natho (od 71. Lutovac) – Menig (od 71. Terzić), Petković (od 57. Baždar), Rikardo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasile se Delije pred meč sa Partizanom

Crvena zvezda u sredu od 19 sati na svom stadionu dočekuje svog najećeg rivala ekipu Partizana. Meč dva...

POVEZANE OBJAVE