Mijailović: Partizanu je učinjena nepravda, imamo velike ambicije!

Prvi čovek Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u “Miljanovom Korneru” gde je pričao o svim izazovima sa kojima se klub iz Humske suočava.

Teških pet godina je iza nas. Ljudi nemaju predstavu kako Partizan izgleda iznutra, ne znaju kakva je to organizacija. Sve to izaziva ozbiljno velike troškove. Konačno smo dočekali da se vratimo u Evroligu posle devet godina. Pokazali smo Evropi da smo uspeli da prevaziđemo težak period i ponovo se vratimo i igramo elitno takmičenje“, počeo je predsednik Partizana,a potom i nastavio:

Mislim da je prema Partizanu učinjena nepravda u prethodne dve decenije. Partizan je mnogo dao Evropi od igrača, velikih utakmica, sportskih radnika… Partizan je dosta uticao na popularizaciji takmičenja. Osvojiti takmičenje 1992. godine, biti učesnik završnih turnira, sve je to veliki uspeh. Eto na primer, u sezoni iza nas najposećenija utakmica u Evropi je meč Partizana i Burse. To govori šta je Partizan i koliko je dao takmičenju. Drago mi je što ćemo imati i Partizan i Zvezdu u Evroligi. Srbija je to zaslužila, oba kluba su dala puno košarci. Srbija je zemlja koja ulaže u sposrt, u košarku, to dosta znači Evroligi koja je takođe prezadovoljna organizacijom Fajnal-fora u Beogradu.

Potom se prvi čovek crno-belih osvrnuo na povratak Željka Obradovića.

Ne možemo da zanemarimo povratak najvećeg košarkaškog radnika u istoriji. Sigurno da je povratak Željka Obradovića uticao u rasuđivanju da Paritzan treba da bude deo Evrolige. Treba biti realan, svi smo dali sebe da se ovo dogodi, nema više blokada u Partizanu. Izmirujemo plate na vreme što nikako nije lako, sve to je pokazalo da Evroliga može da računa na nas. Željko je zaista retka osoba koja postoji kao takva. Sa takvim renomeom i ugledom, vratiti se korak unazad, ma 100 koraka unazad, u neku ruku je i ludost, ali to je Partizan. Postoji velika količina emocija. Zato i jesmo velika porodica. Jedva čekam da pokažemo Evroligi šta znače utakmice Partizana.

O novoj sezoni Mijailović kaže:

Radimo na pravljenju tima. Komuniciramo svakodnevno. Profesionalno se ne mešam u dovođenje igrača. Mešam se kada je u pitanju visina i dužina njihovog ugovora. Gledam tu ekonomsku situaciju. Sa druge strane verujem Željku Obradoviću i Zoranu Saviću. Mi u upravnom odboru imamo biznismene. Kada prođe prelazni rok, Zoran Savić će doći na upravni odbor, podneti izveštaj i to je to. Mi smo organizovan klub gde se zna ko šta radi. Danilo Anđušić je igrač koji se vratio. Radimo na nekoliko kvalitetnih pojačanja, ali situacija u Evropi se drastično promenila kada je u pitanju košarka. Iako vlada kriza, klubovi u Evropi se ponašaju kao da je najbolja moguća ekonomska situacija. Igračima u Evropi je dosta skočila cena, ja ne znam gde će skok takvih cena dovesti klubove. Siguran sam da ćemo napraviti konkurenatan tim i borićemo se sa timovima koji imaju desetostruko veće budžete.”

Partizan su do sada napustili Dalas Mur, Rodions Kuruc i Nemanja Dangubić.

Ledej i Panter imaju važeće ugovore. Imamo dugogodišnje ugovore sa Koprivicom, Vukčevićem… imamo jezgro ekipe. Znamo da nam nedostaju neke pozicije. Radimo pažnjivo. Izbor domaćih igrača je jako tanak. Mi uvek prvo razmišljamo o domaćim igračima, ali ne možemo da budemo žrtve nemanja domaćih igrača. Ne želimo da izađemo sa juniorima da igramo Evroligu. Želimo da napravimo konkurentan tim. Mi imamo velike ambicije naredne sezone. Minimalni budžet je oko 7.500.000 evra. Navijači moraju da shvate da su troškovi veliki, od čarter letova do svega ostalog.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE