APSURD SVIH APSURDA: Novaka nakon osvajanja Vimbldona očekuje ogroman pad! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pobedom u finalu nad debitantom u ovakvim mečevima Nikom Kirjosom sa 3-1 u setovima.

Naš teniser je tako podigao sedmi pehar na ovom turniru, a ukupno 21. na gren slem turnirima, pa je tako prišao na jedan trofej zaostatka za Rafaelom Nadalom u ukupnom broju osvojenih najvećih turnira.

Podsetimo, Španac je iskoristio zabranu nastupa našem teniseru na Australijan openu, čiji je on apsolutni vladar, kao i diskvalifikaciju sa US opena 2020. godine.

Ipak, zbog suspenzije ruskih tenisera od strane turnira iz političkih razloga, i posledičnog kažnjavanja od strane ATP-ja tako što na Vimbldonu nije bilo moguće osvojiti bodove, desiće se veliki apsurd od ponedeljka.

Novak, koji je rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, doživeće novi veliki pad, jer će i pored odbrane trofeja izgubiti svih 2.000 bodova.

On će se tako od sutra naći tek na 7. poziciji ATP liste, i imaće 4.770 poena.

Ispred njega će biti, od prvog do šestog mesta, Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

FOTO: Australijan Open Tviter

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE