KRAJ JOŠ JEDNE VELIKE KARIJERE: Bivši košarkaš Zvezde i Partizana rekao “zbogom” košarci

Posle Marka Simonovića, koji je prestao sa aktivnim igranjem košarke i postao deo stručnog štaba Crvene zvezde, gde je i završio karijeru, još jedan krilni košarkaš se oprostio od košarke.

Vladimir Micov je posle sezone u podgoričkoj Budućnosti, gde je svojevremeno stekao afirmaciju, rešio da okači patike o klin.

On će pre svega ostati upamćen kao sjajan šuter, a ovim povodom istakao je da ni za čim ne žali.

Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene, naveo je Micov.

Osvajao je šampionske titule u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji i Rusiji.

Veliki deo karijere proveo je u Evroligi, gde je poslednje četiri godine pred povratak u ABA ligu nastupao za milansku Olimpiju.

U elitnom evropskom takmičenju beležio je u roseku 9,7 poena, na 246 utakmica. U ovom takmičenju se nalazi na 23. mestu večne liste po ubačenim trojkama, pošto ih je pogađao 332 puta, uz sjajan procenat od 41,9% uspešnosti.

Karijeru je počeo u OKK Beogradu, a četiri sezone je proveo u Budućnosti u ranoj fazi, od 2005-2009, a u tom periodu je krajem sezone 2006/07 nastupao i kao pozajmljeni košarkaš za Partizan, sa kojim je osvojio šampionsku titulu.

U jednom period je bio i član Crvene zvezde, ali se u ovom klubu nije najbolje snašao. Prvi inostrani klub bio mu je Panionios, a nakon toga slede godine u vrhunskim evropskim klubovima.

Nastupao je za Kahu Laboral, Kantu, CSKA iz Moskve, Galatasaraj i Olimpiju iz Milana, dok nije rešio da se vrati tamo gde je krenuo uspon, a potom i stavi tačku.

Ostaće upamćen i po sukobu sa selektorom reprezentacije Srbije Aleksandrom Đorđevićem tokom pripremnog meča za Svetsko prvenstvo u Španiji 2014. godine, otkada ga više nije bilo u reprezentaciji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE