VRAĆA SE NA VELIKA VRATA: Olga Danilović niže uspehe!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u polufinale WTA turnira u Lozani, pobedom nad domaćom teniserkom Simonom Valtert sa 2-1, po setovima 6:4, 4:6 i 7:6 (7:5).

Obe igračice su u prvom setu sigurno držale svoje servise, do rezultata 4-4, kada je naša teniserka spasila tri brejk prilike, a potom u narednom gemu sama iskoristila svoju drugu za prednost od 5-4. Set je svojim servisom završila bez izgubljenog poena.

Nastavila je mlada srpska teniserka u istom ritmu i početkom drugog seta, kada je odmah brejknula rivalku bez izgubljenog poena, a potom i materijalizovala prednost i povela 2:0. Ipak, dozvolila je rivalki da se vrati u meč, a potom i da brejkom u dugom poslednjem gemu direktno dođe do poravnanja rezultata u setovima.

Olga je i u odlučujućem setu brejknula rivalku na startu, iskoristivši treću šansu. Međutim, i svoju treću priliku je iskoristila Švajcarkinja već u sledećem gemu, a potom novim brejkom došla do 3:3. Naša teniserka je ipak vratila brejk u devetom gemu, a potom i sigurnim servisom izjednačila na 5:5.

Ušlo se potom u tajbrejk koji je bio pun mini-brejkova, ali se u takvom odnosu snaga bolje snašla Danilovićeva.

U polufinalu će igrati protiv stare poznanice Ruskinje Anastasije Potapove, koja je bila bolja od Nemice Nojmajer sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE