ČOVIĆ O ODLASCIMA I POJAČANJIMA: Gledaćemo da napravimo što je moguće konkurentniji tim

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović dao je opširan intervju za portal Nova S.

On se dodatkao i atmosfere koja je prethodila odlasku Dejana Radonjića sa mesta trenera.

Ono što navijače najviše sada zanima jeste prelazni rok.

Pričao je on o imenima koja su u opticaju ali i odlascima:

Ne, ne verujem da će biti sa igračke strane, a ni sa naše u smislu da mi nekog oslobađamo. Mada, nikad ne isključujem iznenađenja, ovo je takav posao.Kalinić je iskoristio opciju izlaska iz ugovora, prošle godine smo mi pobedili Barselonu sa kojom je pregovarao i došao je u Zvezdu, sada je pobedila Barselona. I to je u redu, on je maksimalno dao sve što je mogao Crvenoj zvezdi. Cirbes zbog povreda nije igrao mnogo, ali nam je mnogo značio za atmosferu. Holins je posle domaćeg prvenstva rekao da ostaje, nakon toga je bio u Splitu sa menadžerom tri-četiri dana, vratio se i rekao da je promenio mišljenje, ali potpuno otvoreno. On je izvanredan čovek, rekao je da od početka karijere želi da igra za Real ili Makabi, uvažavajući Zvezdu, a mi finansijski nismo mogli da pariramo Makabiju. Što se Voltersa tiče, procena struke je bila da se ne produžava ugovor i mi smo to ispoštovali– rekao je on kada su u pitanju transferi iz Kluba.

Potom je najavio i na osnovu čega će se dovoditi pojačanja:

Zadovoljan sam, ide sve po planu kako je struka definisala i nakon toga kako je uprava odobrila. Gledaćemo da napravimo što je moguće konkurentniji tim, vodeći računa o nekoliko faktora. Jedan je domaća košarka, drugi je u vezi sa domaćim igračima i treći je da Zvezda mora da bude društveno-odgovoran klub. Stranci – da, ali prvenstveno maksimalno koliko možemo domaći igrači i to sve treba uskladiti sa faktorom struke. Za sada ide dobro, nastaviće se dok ne budemo kompletirali tim. – zaključuje Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE